lauantai 24. syyskuuta 2011

Movie Monday #16 - Ideologiaa

Mua alkaa ehkä hieman tylsistyttämään joskus kun kirjoitan aina Rocky-leffoista enemmän tai vähemmän. Mutta se nyt vain on ainoa elokuva, joka sopii tähän haasteeseen. Ensin ajattelin että joo, Taru Sormusten Herrasta nyt on vaikuttanut minuun kaikista eniten mutta en nyt sanoisi että se on muuttanut toimintatapojani. Se muutti ehkä tulevaisuudensuunnitelmiani ja vaikutti muilla tavoin. Rocky kuitenkin onnistui iskemään suoraan sielun rippeiden sopukoihin.
Haasteenahan oli siis kertoa elokuvasta, joka on jotenkin muuttanut omaa maailmankuvaa tai toimintatapoja tai jotain vastaavaa.

Muistan kun muutama vuosi takaperin Rockyt tulivat telkkarista sillai joka viikonloppu yksi osa. Minä tulin mukaan kakkososan kohdalla ja ensimmäinen kysymykseni oli "miksi toi äijä puhuu noin typerästi?" ja äitini selitti että Stallonelle oli tapahtunut kasvohalvaus joskus. Hyväksyin asian ja ehkä minua jopa hävetti hieman. En kuitenkaan ehtinyt jatkaa aiheesta sen enempää, koska jäin lumoutuneena tuijottamaan elokuvaa. Ei, verissä päin taistelevat rumat miehet eivät sinänsä tehneet vaikutusta vaan se, kuinka Rocky juoksi unelmaansa kohti vaikka se tekisi kipeää ja murskasi kaikki vastavoiman saavuttaakseen sen. Nähtyäni kakkososan, juoksin seuraavana päivänä Anttilaan ja ostin muutaman osan itselleni.

Ykkösosan katsottuani, en voinut olla olematta ällistynyt. Olin aina ajatellut että Rockyt on vain jotain nyrkkeilymättöä, missä pääasia on että hakataan ihmisen pää tohjoksi mahdollisimman coolilla tavalla. No, yllätyin kun asia ei ollutkaan niin. Se on tarina mahdottomuuksien mahdollistamisesta, unelmien toteuttamisesta ja itsensä voittamisesta. Ja se tuppautui juuri oikealla hetkellä minun elämääni ja muutti kaiken. Kiitos Rocky.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...