sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Ridley Scottin Robin Hood

Ridley Scottin ROBIN HOOD on 2010 vuoden elokuva, jota tähdittämässä nähdään nopeasti mainittuna Russel Crowe ja Cate Blanchett. Robin Hoodista on tehty tuhat ja yksi elokuvaa, tv-sarjaa ja tarinoita on varmaan sitäkin enemmän.. Mutta silti Ridley Scott onnistui löytämään ihmeellisen, uuden näkökannan koko touhuun. Itseasiassa meikäläisen silmin katsottuna, Scott onnistui kääntämään koko Robin Hoodin tarinan päälaelleen.
Tämä teksti vilisee spoilereita, joten omalla vastuulla sitten!


Robin of Locksley ei ole palaamassa kotiin (itseasiassa koko Robin of Locksleyä ei ole), kuningas Richard ei sodi niin kunniallisesti vaan polttaa linnoja Ranskassa rikkauksien toivossa, Richard kuolee ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin aikana, prinssi Johnista tulee Englannin kuningas, lady Marion on naimisissa mutta aviomies kuolee sotaan, Nottinghamin sheriffi kyllä sortaa kansaa mutta suurempi uhka tulee kuitenkin Ranskasta. Robin karannut sodasta ja käyttää Robert Loxleyn, Marionin miehen, nimeä. Ainiin ja Marionilla on pikkupoikien jengi Sherwoodissa! Ranskan uhatessa Britanniaa, Robin lähtee taistoon kuninkaan, Johnin, rinnalla.

Elokuvassa on sinänsä potentiaalia. Se näyttää spektaakkelimaiselta ja kaikki nuo ns. 'epäkohdat' herättävät väkisinkin kiinnostuksen jos yhtään on Robin Hoodin tarinoita katsellut tai kuunnellut. Mutta silti minusta tuntui että hahmot jäivät hyvin irrallisiksi ja kahteen ja puoleen tuntiin oli ängetty aivan liikaa tapahtumia ja hahmoja. Lopputulos ei ehkä toiminut niin hyvin kuin olisi voinut. Samaistumismahdollisuutta ei tuntunut löytyvän kenestäkään.
Cate Blanchett ja Russel Crowe vetivät kyllä roolinsa Marionina ja Robinina oikein kunnialla kotiin, mutta jotenkin.. Jäi sellainen maku suuhun että elokuvassa oli liikaa isoja nimiä jo näiden kahden kohdalla. Rakastan Blanchettiä (jos se nyt ketään enää yllättää) ja jokin Crowessa kyllä viehättää vaikken miestä lempinäyttelijöiden listalle laskisikaan.. mutta olisin kaivannut joko nimettömämpää Robinia tai nimettömämpää Marionia, jos tajuatte mitä tarkoitan? 

Elokuvan muita mielestäni mainitsemisen arvoisia nimiä.. Mark Strong, joka näytteli Godfreytä elikkä elokuvan ns. pääpahista, joka.. Kaiketi Ranskan kuninkaan alaisena yritti valloittaa Britannian. Itse muistan Strongin Sherlock Holmesista (2009) ja Tinker, Taylor, Soldier, Spysta (2011) eikä herra jättänyt kylmäksi tässäkään elokuvassa. Oscar Isaac taas näytteli prinssi Johnia ja hänet muistan mieluiten Drivesta (2011) ja kyllä, Isaac teki myöskin loistosuorituksen! Kevin Durand, josta en oikein osaa sanoa mitään, oli myöskin tuttu kasvo ja hänet voi pongata mm. Wolverinesta (2009) ja Real Steelistä (2011).

Kaikenkaikkiaan siis ihan kohtalainen pätkä. En ihan suureen ääneen tätä lähtisi ihmisille suosittelemaa, mutta en jättäisi suosittelemattakaan. Itseasiassa voisin muotoilla tämän näin; Jos olet nähnyt Robin Hoodista tehtyjä aikaisempia elokuvia, sitten kannattaa katsoa! Jos taas olet täysin märkäkorva Robin Hoodin suhteen, suosittelen ennemminkin sitä vuoden 1991 Robinia, jossa pääosassa oli Kevin Costner. Tai sitten BBC:n Robin Hoodia, jos sinulla on 28 tuntia luppoaikaa. Niiden jälkeen voit katsoa tämän leffan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...