tiistai 19. helmikuuta 2013

Sherlock

En uskonut että jotain niin kaikin puolin kaunista voisi olla olemassa.. Nyt tiedän paremmin.


SHERLOCK on BBC:n tv-sarja, jonka ensimmäinen kausi ilmestyi vuonna 2010 ja viimeisin vuonna 2012.. Ja kolmoskautta fanit ovatkin sitten saaneet odotella jo tovin jos toisenkin.. Ja joutuvat edelleen. Syy tähän on se pahamaineinen Hobitti-elokuva, joka vei päänäyttelijäkaksikon mennessään.
Benedict Cumberbatch näyttelee itse Sherlock Holmesia ja aisaparina nähdään Martin Freeman John Watsonina. En ole suuremmin Sherlockeja koskaan katsonut.. Mitä nyt ne pari Robert Downey Jr.:n tähdittämää 2000-luvun leffaa.. Mutta nyt on rehellisesti sanottava etten voisi kuvitella ketään muita paremmin näiden kahden rooliin. Sherlock sai aivopesunsa onnistumaan.. jälleen kerran. En lähde vertaamaan Downeyä ja Cumberbatchia toisiinsa, koska se olisi älytöntä. Roolihahmot kun näyttävän näin äkkiseltään olevan kuin yö ja päivä, vaikka samasta hahmosta puhutaankin.

Juonesta on sinänsä turha alkaa puhumaan, koska kyllä kaikki nyt peruskuvion Sherlock Holmesista tietää vaikkei olisi käytännössä lukenut tai nähnyt mitään. Mutta noh.. Tarina alkaa siitä kun Sherlock hommaa itselleen kämppiksen, jonka nimi on John Watson. Alunalkaen heidän piti (ainakin Watsonin mielestä) olla vain kämppiksiä, mutta ennen kuin ensimmäinen päivä tuntuu muuttuvan illaksi, on Watson vetäisty mukaan tutkimaan jotain rikosta. Siitä heidän.. Voisiko sitä kutsua ystävyydeksi, saa alkunsa.
Kausi pitää sisällään kolme puolentoista tunnin jaksoa, mikä tuntuu hyvin hämmentävältä. Mikä on kuitenkin vielä hämmentävää niin se, kuinka nopeasti katsoja saadaan upotettua sarjan maailmaan ja.. julmasti rakastumaan pääkaksikkoon. Spoilaamatta ketään, täytyy moraalin nimissä antaa varoituksen sana kaikille; varokaa BBC:n kausien viimeisiä jaksoja. Etenkin tämän sarjan kohdalla kannattaa varautua siihen että mitä tahansa saattaa tapahtua. Joten.. Olen ehkä ihan kiitollinen että tutustuin Sherlockiin vasta tässä vaiheessa enkä silloin heti kun kyseisen sarjan kakkoskausi ilmestyi. Onpahan vähemmän aikaa odotettavana jos kolmoskautta miettii..

Mitä pitää vielä sanoa sarjasta niin se, että sarja on aivan täydellisen kaunis paketti. Kaunis. Se on juuri se sana, mikä sopii kuvaamaan tätä sarjaa. Paitsi että Cumberbatch ja Freeman ja tarina ovat kauniita itsessään.. Niin voi luoja. Se värimaailma. Ne kuvat. Kuvaajaopiskelija sisälläni todella nosti päätään tämän sarjan merkeissä. Sanoinkin kaverille pari kertaa jotain kuvakommenttia, koska en vain pystynyt pitämään leipäläpeäni ummessa.
Kaunis. Sitä se on. Katsokaa Sherlockia ihmiset, en suosittele.. Vaadin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...