lauantai 21. tammikuuta 2012

Ice Age saa jatkoa kesällä

Vuonna 2002 valkokankaalla ihastutti ensimmäisen kerran sapelihammastiikeri Diego, mammutti nimeltä Manfred (tai Manu ystävien ja laiskiaisten kesken) sekä Sid Laiskiainen. Eikä pidä unohtaa elokuvasarjan suosituinta hahmoa, kaaorava Jyrsistä. Jyrsis on oikeastaan hahmo, joka ei vaikuta juuri lainkaan muiden kolmen elämään tai tarinan kulkuun.. Tuo on vain huono-onninen orava, joka haluaa vain rakkaan tammenterhonsa hyvään piiloon. Siinä kuitenkaan onnistumatta monista yrityksistä huolimatta.

Elokuvasta on ilmestynyt jo kolme osaa ja nuo kolme katsastin jälleen kerran tuossa pari viikkoa takaperin. Etsimme kaverin kanssa sellaisia elokuvia, joissa "ei tarvitse ajatella" ja päädyimme sitten Ice Age-trilogiaan. Trilogia tosin saa jatkoa nyt 6.7.2012! Eli puolisen vuotta mentävää vielä! Nyt palatkaamme aikaisempien kolmen osan mielenkiintoisiin faktoihin..

ICE AGE (2002) - Tiesitkö että?

Ohjaaja Chris Wedge on Jyrsiksen ääninäyttelijä. Dialogia ei kuitenkaan juuri ole, koska jo varhaisessa vaiheessa todettiin että Jyrsis toimii paremmin hiljaisena hahmona komiikan kannalta.

Elokuvasta piti alunperin tulla draama, mutta tuotantoyhtiö halusi siitä lapsille suunnatun komedian.

Ensimmäinen luolissa nähty luolapiirros on oikeasti olemassa ja se se sijaitsee Ranskassa. Oikea piirros on arvioitu olevan 15,000 - 17,000 vuotta vanha.

Elokuvan ihmiset eivät ole homo sapienseja vaan neandertalilaisia.

Lopputeksteissä nähtävät piirrokset elokuvan henkilöistä ovat kaikki elokuvan tekijöiden lapsien tekemiä. Samoin on se laiskiainen, jonka Sid piirtää luolan seinään.

ICE AGE 2 - JÄÄTIKKÖ SULAA (2006) - Tiesitkö että?

Kun elokuva pyöri teattereissa, Sid nähtiin valkokankaalla kertomassa ihmisille etteivät nuo saa käyttää kännykkää elokuvan aikana. Samoin tehtiin mm. Karhuveljeni Kodan kanssa.

Varsinainen animaatio-työ hoidettiin todella nopealla aikavälillä; vain 8 kuukautta.

Jotkut Jyrsiksen tapaturmista, kuten piraijoita pakeneminen, oli tarkoitettu elokuvan alkuun mutta ne leikattiin pois hyvin varhaisessa vaiheessa ja siirrettiin myöhemmäksi.

Ensimmäisen elokuvan jälkeen hahmoissa on tapahtunut ulkoisesti pieni muutos; turkit no tehty eri tavoin ja siksi esim. Sid näyttää kakkosessa lihavammalta kuin ykkösessä.

Diego ei syö mitään koko elokuvan aikana. Voi Diegoa.

ICE AGE 3 - DINOSAURUSTEN AIKA - Tiesitkö että?

Ensimmäinen Blue Sky Studiosin elokuva, joka ei saanut ensi-iltaansa maaliskuussa.

Buck perustui paitsi Crocodile Dundeehen, myös Frank Buckiin, joka oli näyttelijä ja seikkailija 1930-40-luvuilla.

Sidin ääninäyttelijä, John Leguizamo oli aikaisemmin "työskennellyt dinosaurusten kanssa" Super Mario Bros.-elokuvassa ja siinäkin dinosaurukset olivat selviytyneet salaisessa paikassa.. ja tuokin elokuva sisälsi biisin "Walk The Dinosaur".

Rudy perustuu Baryonyx-dinosaurukseen, jonka tekijät valitsivat sen krokotiilimaisen ulkomuotonsa takia. He halusivat sen erottuvan kunnolla tyrannosauruksesta.

Ja tähän loppuun vielä ICE AGE 4 - MANNERTEN MULLISTUS-traileri:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...