maanantai 3. lokakuuta 2011

Movie Monday #19 - Pelottaako?

Tällä viikolla Movie Mondayssä kysyttiin että pelottaako ja voi kyllä pelottaa! Tässä näette ihmisen, joka ei pysty katsomaan kauhua eikä oikeastaan haluakaan. Siksi vastaus kysymykseen on ehdoton kyllä!

Kun olin pieni, veljeni oli minua sen verran vanhempi että hän sai katsoa kauhuelokuvia olohuoneessamme. Aikana, jolloin taloudesta ei löytynyt kuin yksi telkkari. Noh, koska pienen tytön silmin isoveljeä coolimpaa jätkää ei ollutkaan, pitihän minunkin raahautua sohvan taakse kurkkimaan mitä se veli sai katsoa. Kadun sitä päivää kun näin sieltä sohvan takaa muutakin kuin Muumeista tutun kummituslaivan. En muista mikä elokuva se oli, mutta sen jälkeen en kauhuleffoja sen suuremmin ole katsonut. Tai.. Sanotaanko en ole katsonut K18-kauhua. Jos elokuvan takakannessa lukee K18-merkintä, kukaan ei saa minua katsomaan sitä. Kun Heossa opiskellessani meillä oli kauhuelokuva-esitelmä, skippasin sen taidokkaasti (tai vähemmän taidokkaasti) koska en todellakaan halunnut pilata yöuniani kauhuelokuvaa katsomalla.

Nyt on tehtävä pieni oikaisu asioihin! Se että en pidä kauhusta ei tarkoita sitä etteikö elokuvassa saisi olla jännitystä. Jännitys on ihanaa ja rakastan sitä, mutta siinä vaiheessa kun se tipahtaa kauhun puolelle, en suostu sitä katsomaan. Esimerkkejä voisi sanoa useammankin, muttaah.. Sanotaanko että Black Swan! Se ei tipu kauhun puolelle, mutta siinä on juuri sopivasti jännitystä! Muistan kuinka elokuvateatterissa käperryin siihen tuoliini niissä kaikista jännittävimmissä kohtauksissa.. Ja nyt joku nauraa siellä ruudun toisella puolella! Naura vain, mutta minä rakastin sitä elokuvaa. Ja rakastan yhä, koska se on jännittävä muttei kauhua.

Tämä kauhupelkoni on sinänsä hauskaa myös siinä mielessä että minut on nakitettu työstämään trailereita ja vastaavaa materiaalia eräälle ensi keväänä järjestettävälle kauhufestareille, mutta niistä lisää tuonnempana! Mutta kai se on okei.. En mä pelkää niitä tehdä, en vain tykkää katsoa niitä. Mutta hei! Aion katsoa jonkun kauhuleffan sitten festareilla, joten ensi kesän taidan maata koomassa. Toivottakaa onnea!

5 kommenttia:

  1. hyvä vastaus. black swan on hyytävä!

    VastaaPoista
  2. No mutta kiitoksia! :D Se on juuri sopivan hyytävä! Astekin hyytävämmäksi niin olisin lähtenyt kesken pois leffateatterista.. :D

    VastaaPoista
  3. Moikk Mira!

    Blogissani olisi tunnustuksia sinulle. ;)

    Ps. Pitäisi katsoa tuo Black Swan...

    VastaaPoista
  4. Black Swan oli kyllä sopivan jännittävä. Vähän ällökin välillä. Kun Winona Ryder hakkasi itseään naamaan kynsiviilalla - jaiks.

    VastaaPoista
  5. No aivan totta kyllä :D Mutta toisaalta se ei mennyt mielestäni liian ällöksi vaan sekin pysyi, kuten toi pelkosysteemikin, ihan sopivissa määrin. Jos se olisi mennyt yhtään pidemmälle niin yäääh.. :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...