tiistai 6. maaliskuuta 2012

Tinker Tailor Soldier Spy

Ja sitten kun Risto Räppääjä oli käytä katsastamassa, jäin hengaamaan Studiolle pariksi tunniksi. Siinä suunniteltiin jo kaiken näköistä The Hobbit-elokuvan ensi-iltaa silmällä pitäen, mutta siitä ei enempää nyt! Ei pidä pilata hyvää juttua kertomalla siitä etukäteen, eihän?

Pappi lukkari talonpoika vakooja eli ehkä paremmin sanottuna Tinker Tailor Soldier Spy on yksi viime vuoden varmasti mielenkiintoisimpia ja samalla vaikeimpia elokuvia. Ja aivan sairaan tyylikäs tapaus! Mutta täytyy myöntää että allekirjoittaneelle tämä elokuva ei täysin auennut ensimmäisellä katsomiskerralla ja mitä olen ihmisiltä kysellyt, ei elokuva kokonaisuudessaan heillekään aivan täysin valjennut. Mutta vaikka elokuva jokseenkin vaikeaselkoinen olikin, ei se vienyt elokuvan hienoudesta tippaakaan pois. Tämä vaikuttaa juuri sellaiselta elokuvalta johon minä rakastun pikkuhiljaa ja kun rakastun, katson sitä vain uudestaan ja uudestaan ja uudestaan..

Elokuvan juonta en siis ala sen suuremmin kommentoimaan, koska en mitään siitä osaisi oikein sanoa. Mutta sen sijaan puhun elokuvan näyttelijöistä, koska tämä elokuva oli kuin hienojen näyttelijöiden riemuvoitto!
Elokuvan pääosissa on paljon kiitetty Gary Oldman, jolle monet povasivat myös oscaria tästä kyseisestä roolista. Olisin itsekin suonut miehelle jo pitkän uran takia yhden pystin, mutta nyt täytyy kyllä sanoa poikkipuolinen sana; en olisi välttämättä tästä roolista sitä pystiä antanut. Mielestäni mies on uransa aikana pystynyt parempaankin ja nyt en todellakaan puhu Harry Potterin Siriuksesta tai Batmanin komissaariosta! Mielestäni mies vaan on pystynyt aikaisemmin paljon parempaankin ja kun on näin hieno mies kyseessä, tuo tulee kyllä vielä ansaitsemaan pystinsä. Ei tuota oscaritta jätetä.

Toisena näyttelijänä nostan esiin Colin Firthin, joka viime vuonna voitti oscarin miespääosastaan elokuvassa Kuninkaan puhe. Tässä elokuvassakin mies vetää aivan tuhottoman hyvin, melkein jopa pelottavan vakavana aika ajoin! Kuka muistaa Firthin vielä ihanana homopoikana musikaalielokuvasta Mamma Mia!? Kun vertaa sitä elokuvaa ja tätä elokuvaa keskenään ja heittää sekaan vielä tuon Kunkun niin voi hyvillä mielin todeta; Colin Firth on todellakin kameleontti! Se mies osaa muuntautumisen jalon taidon.

HUOM! Benedict sisältää spoilerin!

Seuraavaksi nostan esiin Benedict Cumberbatchin, josta sanoin heti elokuvan jälkeen kaverilleni että sillä miehellä on äärimmäisen vilpilliset silmät! Olin aivan varma jo elokuvan alussa että tuo mies on se jota etsitään. No eihän se ollut mutta herrajumala ne miehen silmät!!! Ihan sairasta. En ole koskaan ajatellut vastaavaa ensinäkemältä!
Mutta Benedict pitää mainita myös senkin takia että ensi joulukuussa saadaan todistaa herran antavan äänensä Hobitin Smaugille ja Sauronille! Sitä innolla odottaen, koska tällä miehellä on aivan mieletön ääni!

Tom Hardy taas teki hienon roolisuorituksen hieman renttuna agenttina ja ainakin minuun tuo vetosi hahmoineen saman tien. Pitkin elokuvaa mietin että mistä hitosta tämä äijä on tuttu ja sitten tajusin että tietenkin Inceptionista! Hänhän on Eames, tuo kaikkien rakastama Eames.. Herra on toki tehnyt muitakin rooleja (olipa typerästi sanottu) ja seuraavan kerran taidammekin nähdä vilahduksen hänestä elokuvassa Yön ritarin paluu.

Viimeisinpänä muttei todellakaan vähäisinpänä, Mark Strong! Se mies taisi olla, jos oikein muistan, ensimmäinen hahmokaarista joka asteli ruutuun ja voi se teki kyllä vaikutuksen aivan saman tien! No ensinäkin Strong on aivan mieletön näyttelijä, kuten kaikki edellä mainitutkin ja rakastan tämän miehen silmiä. Ja puhetta. Ensimmäisenähän mieleen tuli tietenkin Sherlock Holmesin ensimmäisen osan pääpahis, lord Blackwood. Lisäksi herra on näytellyt mm. Kick-Assissä jos nyt näitä viime vuoden elokuvia on mainittava. Nyt näyttääkin siltä että Strongin aikataulu on aika tiivis, sillä mies kuvaa tällä hetkellä ainakin kahta elokuvaa ja pari kolme näyttää olevan jo jälkituotantovaiheessa. Saamme siis toivon mukaan nauttia herran silmistä ja äänestä jatkossakin!

Kaiken kaikkiaan hyvin katsottava elokuva, mutta älkää jättäkö aivoja narikkaan! Niitä tarvitaan tämän pätkän kanssa. Hilpaiskaapas katsastamaan! Tässä vielä traileri iloksenne!

4 kommenttia:

  1. Tinker tailor oli kyl kaikessa epäymmärrettävyydessään aivan loistava pätkä :o Aaah, voisin jo kattoo uudestaa.

    Benedictin ääni on kyl ihanin *___* Ja oma suosikkini tos kaartis muutenki, vaik syitä oli monia mennä kattoo Tinker tailor sillon aikoinaan nii Ben oli se vika tikki. Herra muute oli pienes osas kans Sotahevoses :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vidu niin oliki!! Nyt muistan! Pöh! Sanoin siit viel leffan jälkee Terpolle mut en nyt sit muistanu mainita sitä tässä.. Noh so what. :DD

      Poista
  2. Cumberbatchin ääni oli kyllä iloinen yllätys. Ja nyt kun sanoit, niin ne silmät ON vilpilliset. Mark oli loistava ja hyviä muutkin läpeensä. Kirjoittelin leffasta täällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah ihanaa ettö joku muukin on samalla vilpillisellä mielellä! :D Ajattelin jo että olen yksin ajatukseni kanssa kun en kaverilta saanut allekirjoitusta!

      Oh, kiitoksia linkistä! Täytyykin ruveta lueskelemaan! (:

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...