torstai 11. elokuuta 2011

James Cameronin AVATAR ja ihmeellinen Zoë Saldaña



James Cameron on ihmeellinen mies. Eikun en alotakkaan tätä merkintääni kertomalla Cameronista, koska haluan tehdä yksittäisen Cameron-merkinnän tulevaisuudessa. Nyt kuitenkin hänen suurimpaan saavutukseensa, jonka eteen mies on tehnyt aivan mielettömän paljon hommia; AVATAR.
Joulukuussa 2009 ensi-iltansa maailmalla (ja Suomessa) saanut elokuva on ensimmäinen Cameronin elokuva sitten Titanicin 1997. Elokuvan budjetti oli niin järjettömän suuri että se nousi maailman kalleimpien elokuvien top5:een. Budjetti on maksanut itsensä kuitenkin komeasti takaisin, sillä elokuva sai todella suuren suosion ympäri maailmaa. Suurimmalti osin elokuvaa mainostettiin 3D-elokuvana ja tämä ominaisuus olikin aivan silmiä hivelevä silloin elokuvateatterissa. Mutta nyt kun tämä elokuva on dvd:llä, sitä huomaa ettei 3D:llä ollut loppupeleissä mitään merkitystä; elokuva on loistava ilman sitäkin.

Kun aikoinani ensimmäisen kerran näin Avatarin trailerin, en uskonut ikinä meneväni katsomaan moista elokuvaa. Sininen alkuasukaskansa ei juurikaan herättänyt mielenkiintoa. Mutta menin katsomaan elokuvan kuitenkin, koska kaikki puhuivat siitä. Ja rakastuin ensisilmäyksellä. Monet ovat sanoneet että elokuvan tarina on käyty useasti läpi mm. Disneyn Pocahontas-animaatiossa vuonna 1995. Tottahan tämä on, mutta tarina tuntuu paranevan kerta toisensa jälkeen.
Nyt aion kuitenkin nostaa yhden näyttelijän ylitse muiden tässä elokuvassa. Ei, se ei ole Michelle Rodriguez (Trudy) vaikka sitä naista rakastankin vaan Zoë Saldaña, joka näyttelee Na'vi-kansan johtajan tytärtä, Neytiriä.

Mielestäni Saldaña on jäänyt hyvin paljon varjoon vaikka nainen näytteleekin elokuvan naispääosaa ja aivan loistavasti nainen näytteleekin! Saldañan roolisuoritus elokuvassa saa minut joka ainut katsomiskerta vollottamaan silmät päästäni. Kun istun leffateatterissa, itken suurimmassa osassa elokuvia koska ne vain koskettavat jotenkin älyttömän paljon. Joskus pelkkä musiikki aiheuttaa tunneryöpyn, mutta yleensä vain elokuvateatterissa. Avatarin aikana itkin varmaan puolet elokuvasta, koska elokuva oli aivan liian loistava. Musiikkeineen kaikkineen. Mutta Avatar nousi elokuvana ylitse muiden ainakin siinä suhteessa etten ole kertaakaan katsonut sitä dvd:ltä itkemättä. Tähän suurin syy on Saldañan ihana ja loistava näytteleminen; se miten nainen saa kaiken raivon ja surun ja muut tunteet todella hyvin välitettyä vaikka hänen roolihahmonsa onkin tietokonehahmo kaikin puolin. Minä vain.. En kestä. Sen naisen kuuluisi paistatella valokeiloissa ja tehdä uskomattomia roolisuorituksia.. Mutta missä hän oikein on?
Etsintäkuuluttakaa Zoë Saldaña, koska elokuvamaailma tarvitsee vahvoja, tunteikkaita ja aitoja naisnäyttelijöitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...