lauantai 20. elokuuta 2011

Movie Monday #10 - Who would you be?

Nyt kiriminen läheteään loppusuoralle, koska Movie Monday-haasteissa ollaan jo toissa viikossa eli nyt kysellään kuka olisin ja missä olisin, jos saisin itse valita! Ja uskokaa tai älkää, tätä kysymystä helpompaa ei kai voisi ollakaan. Vastaus on yksinkertainen ja juontaa juurensa jo vuoteen 2001, jolloin myös loin ensimmäisen oman hahmoni ja yllätys yllätys, tämä hahmo sijoittui J.R.R. Tolkienin ja Peter Jacksonin toteuttamaan Keski-Maahan! Pääsen kirjoittamaan elokuvista vielä vaikka kuinka monta kertaa, koska ne ovat niin suuri osa elämääni. Kerron nyt kuitenkin vaikka olisin toki voinut valita myös J.K. Rowlingin Potter-maailman, mutta en.. suostuisi menemään niihin elokuviin. BookMonday-meiningissä voisin sinne uppoutua yhtälailla kuin Keski-Maahankin.

Jos pitäisi Keski-Maan paikoista alkaa itsessään valitsemaan joku tietty paikka niin mitä suurimmalla todennäköisyydellä eksyisin Synkmetsään asustelemaan ja näin ollen tottakai olisin yksi Synkmetsän haltioista. Kaikella kunnioituksella mutta en viitsisi olla örkki tai hiisi, koska ne kuolevat alta aikayksikön aina. Peikot taas ovat rumia vaikka älykkyysosamäärämme varmaan kohtaisivatkin aika hyvin.
Elokuvissahan Synkmetsästä ei kerrota juuri muuta kuin että Legolas on sieltä kotoisin, mutta tietämättömille sanottakoon että se on Keski-Maan kolmesta haltiavaltakunnasta se kaikista suurin ja.. pimein. Aika vaikeasti selitettävissä mutta yleensä mielletään että haltia-asumuksia on nykyään enää Rivendell, Lórien ja Synkmetsä. Synkmetsä kiinnostaa minua siksi eniten että se on varmaan kahden muun haltiapaikan tavoin älyttömän kaunis paikka, muttei kuitenkaan niin turvallinen ja niin rauhaisa kuin esim. Rivendell. Kaipaisin jotain actionia elämääni ja luulisin että siellä pääsisin kaikista suurimmalla todennäköisyydellä mähinöimään örkkien kanssa aina kun siltä tuntuisi. Nyt kun Peter Jackson ohjaa paraikaa Tolkienin toista kirjaa, The Hobbitia, josta ilmestyy kaksiosainen elokuvasarja ensi vuonna ja seuraavana vuonna, silloin pääsemme tutustumaan Synkmetsään paremmin. Bilbohan tosiaan matkaa 13 kääpiöystävänsä kera Synkmetsän halki kohti Yksinäistä vuorta. Sitä odotellessa! Toivottavasti Synkmetsä vastaa näkemyksiäni, mutta luotan täysin Jacksoniin ja siihen että se mies osaa tehdä Synkmetsästä Synkmetsän näköisen! Puolentoista vuoden päästä voinenkin siis muuttaa sinne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...