perjantai 7. lokakuuta 2011

Sormuksen sota on alkamassa

.. ja kaikkien Keski-Maan vapaiden kansojen on liittouduttava vielä viimeisen kerran ja sitä rataa! Tänä viikonloppuna.. ja vielä ensi viikollakin, saatte lukea paljon ja vähän päälle rakkaimmasta aiheestani; The Lord of the Rings-trilogiasta. Olen siis pyhittänyt tämän viikonlopun kokonaisuudessaan kyseiselle trilogialle ja veikkaan että ensi viikolla tehdään pikakatsastuksia fanielokuvien pariin sekä myös kurkataan tulevaisuuteen! The Hobbit-elokuvista ensimmäinen osahan tosiaan saa ensi-iltansa ensi vuonna! Hurrey! Sitä odotellessa maratoonailen yksinäni ja nyt pälisen hieman omasta suhteestani Sormusten herraan.

Eli siis vuosi taisi loppujen lopuksi olla.. 2002, koska en trilogian ensimmäistä osaa tajunnut käydä katsomassa elokuvateatterissa. Muistan sen päivän kun sain sen vhs:n lainaan eräältä tuttavaltani. Ensin en olisi millään jaksanut alkaa katsomaan sitä, mutta kun sain sen lopulta pyörimään.. En olisi millään voinut lopettaa sen katsomista! Muistan kuinka äitini patisti minut nukkumaan Morian kohdassa ja odotin koko seuraavan koulupäivän että pääsen kotiin katsomaan leffan loppuun.. Sula vääryys lapselle jättää hyvä elokuva kesken!
Noh.. Tuli kuitenkin päivä, jolloin jouduin palauttamaan vhs:n takaisin omistajalleen ja sitten sitä juostiinkin ensin videovuokraamoon josta löytyi kyseisen elokuvan pidennetty versio vhs:nä. Se lainattiin mutta sekin piti sitten palauttaa.. Kamalaa! En ymmärrä miten minulla meni niin kauan saada se kokonaan omaksi. Kaipa sain sen sitten joululahjaksi tai jotain.. Mutta ah sitä autuutta!
Toka osa räjäytti sitten potin. Sekosin todella, todella pahasti sen osan myötä. Kuvasta jos huomaatte niin tuolla yläreunassa on kansio täynnä keräilykortteja, julisteita, kalentereita, lehtileikkeitä.. ja vaikka mitä. Keräilykorteista jäi muistaakseni yksi puuttumaan ja arvatkaa vaan häiritseekö se edelleen! Kuninkaan paluusta aloin myös keräämään kortteja ja niistä taisi jäädä kaksi puuttumaan.
Kuninkaan Paluun kävin ystäväni ja hänen pikkuveljensä kanssa katsomassa ensi-illassa. Muistan että silloin oli aivan tuhottoman kylmä ja ulos meinasi jäätyä.. Studio123:n ulkona paloivat valot, porukka oli pukeutunut haltioiksi.. Ja me vaan oltiin tylsiä eikä pukeuduttu miksikään. Kadun tätäkin joka päivä (Hobittia odotellessa..!).

Sormusten herralla on ollut kaikista suurin vaikutus elämääni kaikin puolin. Se on se syy, miksi minä opiskelen tällä hetkellä sitä mitä opiskelen. Voi kunpa joskus pääsisin kertomaan Peter Jacksonille kuinka helvetisti se mies on vaikuttanut minun elämääni. En muista aikaa ennen Sormusten Herraa. Se oli kai aika turhaa aikaa.. Aika ilman unelmia, ehkä? Sormusten Herra antoi minulle unelmia ja päämääriä ja.. Noh, toiveammatin. Ja on hienoa päästä nyt melkein 10 vuotta myöhemmin sanomaan että olen kouluttautumassa toiveammattiin, menossa kohti päämääriä ja toteuttamassa unelmia. Kiitos Peter Jackson. Tämä viikonloppu on omistettu sinulle ja sinun LotRillesi. Kiitos myös J.R.R. Tolkienille.

ps. Mitä näet kuvassa? Näet siinä Tolkienin kirjat; Satujen valtakunta, Húrinin lasten tarina, Taru Sormusten Herrasta x2, Hobitti, Keskeneräisten tarujen kirja, Roverandom, Silmarillion ja sitten yksi muu kirja, Tunnetko Tolkienisi?
Lisäksi näet 5 peliä; The Battle for Middle-Earth I ja II (parasta!!), The Conquest, The Return of the King ja The Two Towers (jos joku haluaa myydä mulle The Fellowship of the Ring-pelin PS2:lle niin olen halukas tekemään kaupat!).
Yläreunassa on kansio, johon olen pakannut julisteita, lehtileikkeitä, kalenterin ja kahden elokuvan keräilykortit melkein kokonaisuudessaan.
Ja siinä keskellä tämän viikonlopun (La-Ma) maratoni eli 12 levyä parhautta!
Kuvasta puuttuu Legolas-taulu, jonka sain kaveriltani joskus lahjaksi ja lisäksi VHS-versiot leffoista.

3 kommenttia:

  1. tämä on suosikkipostaukseni ikiiin : ) voin ymmärtää tän fanituksen niin täysin <3 Ja aaks en oo pelannut tollasii kuin The Battle for Middle Earth tai tuota The Conquest:ia. Mulla on noi kaks muuta ja sitte tuo eka osa (mut en tiiä onko se tuon sarjan, kun ihan erilainen ja perustuu kirjaan) ja sitten oma suursuosikkini The Third Age :)

    VastaaPoista
  2. Ah! The Third Age löytyy muuten multaki jostain.. Tosin en tykkää siit ku en osaa pelata sitä. xD Pitäis joskus pelata uudestaan josko nyt onnistuis.

    Mut joo kiitoksia! :D Jatkoa seuraa. Huomenna toivon mukaan Sormuksen Ritarit-postaus.. Pysy linjoil! ;D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...