tiistai 14. elokuuta 2012

Leffoja maailman toisella puolen

Heippa ja terveiset Los Angelesista, elokuvien mekasta teille kaikille! Pahoittelen tiettyjen kirjaimien puuttumista tahan heti kattelyyn ja toivon ettei se haittaa teita rakkaita lukioita. Tama merkinta tuskin tulee olemaan kovin pitka (tai no, ken sita osaa sanoa) mutta ajattelin nyt hetken hengahdystauolla kirjoittaa. Nyt kun ollaan taallakin pari leffaa katsottu.. Matkustin siis toiselle puolelle maapalloa tekemaan samaa mita Suomessakin; istumaan koululuokassa katsomassa leffoja.

THE GRADUATE on vuoden 1967 elokuva yllattaen taalta meren toiselta laidalta. Elokuvaa tahdittamassa nahdaan Dustin Hoffman, tuo kahden oscarin hallussapitaja ja hanen kanssaan ruutua kaunistavat Anne Bancroft, jolla hanellakin on hallussaan yksi oscar-pysti ja nuoremana kaunottarena Katharine Ross, joka on saanut tyytya vain oscar-ehdokkuuteen. Kyseisen leffan ohjaajanahan toimi Mike Nichols, joka voitti juurikin tasta kyseisesta elokuvasta parhaan ohjaajan oscarin.
Elokuvahan kertoo Benista, joka on juuri valmistunut lukiosta ja jolta kaikki, niin perhekuin naapurin rouvatkin, odottavat paljon. Ben on ilmeisen ahdistunut tasta kaikesta mutta kukaan ei suostu kuuntelemaan miesparkaa. Valmistujaisjuhlien paatteeksi Mrs. Robinson pyytaa Benia kyyditsemaan hanet kotiin ja alkaa villi epasuorien ja suorien flirttien putki, joka saa Benin vahintaankin hamilleen. Ja kuinkas sitten sattuikaan.. En kerro. Elokuva on loistava, hieman.. ei ehka mustaa mutta sanotaanko harmaata huumoria sisallaan pitava patka. Musiikki on aiiiivan torkeen hyva osa tata elokuvaa. Suosittelen lampimasti kaikille! On muuten klassikkokin viela joten niin.. Tsekatkaa se! Hyva patka. (En linkittele nyt trailereita tai patkia, etsikaa itse)


MILK taas on vuoden 2008 elokuva, jonka paaosissa nahdaan Sean Penn ja suuuuurena yllatyksena sain taas kokea James Francon hienoa nayttelijatyota. Se mies tosiaan jatti sellaisen "Green Goblin Jr"-jaljen muhun mutta 127 hours ja tama pyyhkivat sita jalkea aika lahjakkaasti tiehensa. Elokuvan ohjasi Gus Van Sant ja elokuva voitti kaksi oscaria; Pennille meni toinen parhaasta miespaaosasta ja kasikirjoitusryhmalle toinen parhaasta alkuperaisesta kasikirjoituksesta.
Elokuva perustuu tositapahtumiin ja se kertoo miehesta nimelta Harvey Milk. Elokuva sijoittuu seitsemankymmenta luvulle, jolloin Harvey Milkista tuli Californian ensimmainen julkiseen virkaan valittu, avoimesti homo mies. (Olipa muuten vaikea lause). Riipaiseva tarina ihmisoikeuksista, pikkasen rakkaudesta.. ja siita miten puheet vaikuttavat ihmismieleen. Seitsemankymmentaluvullahan homoja pidettiin lahinna rikollisina ellei jopa sairaina.. Ja se miten nama syytokset vaikuttivat heihin.. No. Sanonpahan vaan etta varatkaapahan nenaliinoja mukaan kun katsotte taman elokuvan. Itse olisin niita luokkahuoneessa tarvinut vaan enpa mistaan siihen hataan saanut.
Aivan loistava elokuva. Katsokaa tamakin! Kylla ne jenkit osaa.

2 kommenttia:

  1. Toi The Graduate pitäis varmaa joskus katsastaa.

    Milkin oon nähny ja on kyl tosi hieno leffa ja mulle todella merkittäväkin. Allekirjotan ton nenäliinasuosituksen täysin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sita huomaa etsivansa "tykkaa"-naviskaa taallakin. Pitais ehka yrittaa vierottua facebookista. :D Mut joo kantsii tsekkaa!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...