tiistai 31. heinäkuuta 2012

The Social Network

Aamulla facebookkasin, sitten minulle tuli tylsää ja päätin katsoa leffan. Käsiini osui leffa mistäpä muustakaan kuin Facebookista. Jännä miten yksi asia kontroloi nykyään koko maailmaa ja sitä rataa..


 THE SOCIAL NETWORK on Facebook-leffa parin vuoden takaa ja se kertoo tarinan Mark Zuckerbergistä, kyseisen nettisivuston perustajasta. Sitä luulisi ettei tylsempää elokuvaa voisi aikaan saada kuin jonkun sellaisen, mikä kertoo Facebookista. Kaikkihan tässä maailmassa nykyään istuvat päivät pitkät Facessa ja ruikuttavat tylsyyttään. Mutta luulo on todellakin väärä, koska The Social Network on toimiva kokonaisuus joka kaikesta koodikielestään huolimatta pitää otteessaan läpi elokuvan. Jesse Eisenberg on loistava pikku kusipää eikä Andrew Garfield jää yhtään sen huonommaksi roolissaan Eduardo Saverinia, Facebookin toisena perustajana. Itseasiassa herrat olivat niin hyviä että aloin miettimään, missä olen nähnyt tai kuullut heidät aikaisemmin.. Tai missä voisin heidät nähdä?
Suureksi pettymyksekseni jouduin toteamaan ettei Eisenbergiä ainakaan ole näkynyt missään sellaisessa leffassa, joka minua suuresti kiehtoisi. Itseasiassa en ole herraa edes kuullut missään, koska Rionkin katsoin suomidubeilla. Kyseisessä leffassahan Eisenberg on Blun alkuperäinen ääninäyttelijä.. ja sen myötä saamme kuulla Eisenbergiä myös parin vuoden päästä kyseisen animaation jatko-osassa.
Garfield taas.. Hän esiintyi Heath Ledgerin viimeiseksi elokuvaksi jääneessä The Imaginarium of Doctor Parnassuksessa. Lisäksi hänet voi tälläkin hetkellä pongata valkokankaalta, nimittäin Amazing Spidermanin nimikkoroolissa! Enpä olisi uskonut että Facebookin perustajajäsen on oikeasti  Spiderman. Ja niin.. Nähtävästi Garfield jatkaa hämähäkkimieheyttään myös vuonna 2014 jatko-osan merkeissä.

Sitten täytyy vielä nostaa esiin elokuvan ohjaaja eli David Fincher, jolta olen nähnyt syntisen vähän elokuvia mutta jolta noita mainitsemisen arvoisia tuntuu löytyvän useampiakin. Viime vuonna kyseinen herra teki The Girl with the Dragon Tattoon mikä oli sinänsä aika hyvä paketti.. Joskin tähän hätään kykenen muistamaan vain alkutekstit, jotka ovat kai syöpyneet pääkoppaani. Hyvässä mielessä siis.
Benjamin Buttonin uskomaton elämä... Löytyy hyllystäni, mutta mmhh.. Niin. Katson sen syksyllä! Potkikaa mua! Ja sitten annan ystävälleni luvan pakottaa minut katsomaan Fight Clubin heti syksyllä huolimatta siitä kuinka paljon vängän vastaan.
Ah ja Aerosmith-fanina sanottakoon että Fincher on kultaisella yhekskytluvulla tehnyt myös dokkarin kyseisistä herroista! Näillä sanoin jätän siis Fincherin ja Social Networkin. Katsokaa leffa ja tutustukaa myös noihin.. nimeltä mainittuihin herroihin ja heidän tuotoksiinsa. Varmasti löytyy katsottavia juttuja! Myös allekirjoittaneelle.

2 kommenttia:

  1. Aijaij, Fincherin leffat ovat olleet lähes poikkeuksetta hyviä tai erinomaisia. Fight Club on ehdottomimpia kestosuosikkejani, suoraan sanoen viiden tähden elokuva.

    Katso se pian, koska se jos mikä on yleissivistystä! Odotan myös näkeväni arvostelun siitä... :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, lupaan mahdollisimman nopeasti saada sen katsottua mutta siltikin sitä nyt joutuu itse kukin odottelemaan syksyyn saakka! Yksin en sitä katso (nössö tässä terve xD) ja LA kutsuu sunnuntaina ja siellä vietän kolme viikkoa. Mutta syksyllä palataan asiaan!

      Kiitos mielenkiinnosta! :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...