keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

X-Men: First Class














X-MEN: FIRST CLASS on ehdottomasti viime vuoden parhaimpia supersankarielokuvia ellei jopa kenties se paras. Muistan kun ensimmäisen kerran aikoinaan katsoin X-menien ihka ensimmäisen osan enkä ollut kovin vaikuttunut, mutta katsoin ne muutkin. Toki suurena Hugh Jackman-fanina pidin Wolverinesta ja sen myötä leffoistakin edes jossain määrin mieleni sopukoissa. Mutta vasta kun Wolverine sai oman elokuvansa vuonna 2009, aloin hyväksymään sen tosiseikan että kyllä.. Onhan nämä ihan hyviä leffoja. Tosin edelleen X-Men origins; Wolverine ja tämä kyseinen First Class menevät mielestäni ensimmäisten X-Menien yläpuolelle.

Palataan ajassa takaisinpäin, Puolaan ja 1940-luvulle. Tuolloin pieni poika nimeltä Erik (Michael Fassbender) joutuu eroon äidistään Auschwitchin porttien väärällä puolella. Kuitenkin, 22 vuotta myöhemmin, tuo poika on kasvanut aikuiseksi ja tavalla tai toisella päässyt pakoon. Mielessään hänellä on ainoastaan kosto, sillä mies nimeltä Sebastian Shaw (Kevin Bacon) tappoi hänen äitinsä yrittäessään saada Erikiä näyttämää mutantin taitonsa. Vaaratilaneen kohdatessa Erikiä, hätiin ryntää kuitenkin toinen hänen kaltaisensa, Charles (James McAvoy ) ja pian kaksikko onkin päätynyt etsimään muita kaltaisiaan, mutantteja. Vankkumaton ystävyys saa perustuksensa. Heidän on kuitenkin kohdattava eriävät näkemyksensä ennen kuin heistä kasvaa Magneto ja Professori X.

Tässäpä supersankarielokuva, joka on edelleen hyvä vaikka sen katsoisi kotisohvalta käsin. Elokuvateatterissahan mikä tahansa elokuva voi olla hyvä, mutta mielipide voi muuttua kotisohvakokemuksen jälkeen. Tämän elokuvan kanssa niin ei kuitenkaan tapahdu vaan leffasta voi nauttia vielä kotosallakin! Lisäksi, jos ei mitään muuta, niin elokuva kannattaa katsoa jo pelkästään Wolverinen parin sekunnin esiintymisen takia! Kirvoittaa naurut väkisinkin!



2 kommenttia:

  1. Katottiin leffa täällä viikkotakaperin ja allekirjoitan täydellisesti tuon kommentin Wolverinesta. ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah kyllä :D Wolverine on kovis.. Ja Hugh Jackman.<3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...