perjantai 13. heinäkuuta 2012

Mä tahtoo veivaa, veivaa!

Katsoin tänään ihan Suomen ensi-iltansa 3.8.2012 saavan Madagascar kolmosen kunniaksi saagan edeltävän osan ja kertaheitolla sitä odotukset nousivat hieman astetta korkeammalle, vaikka edelleen kesän ensi-illoista eniten odotan tulevaa Batmania.

MADAGASCAR 2 on DreamWorksin vuoden 2008 animaatio, joka mielestäni kuuluu kummasti onnistuneiden kakkososien kastiin. Tosin näin tämän kyseisen osan aikoinaan ennen ensimmäistä osaa, joten sekin saattaa olla osavaikuttajana tässä. Joka tapauksessa ensimmäisestä osasta tutut Alex-leijona, Marty-seepra, Gloria-virtahepo ja Melman-kirahvi yrittävät päästä takaisin New Yorkiin tutun ja rakastetun kuningas Julienin omistamalla.. lentokoneella. Matka kuitenkin tyssää lyhyeen ja kaverukset lässähtävät keskelle Afrikkaa. Elokuva sisältää sopivassa suhteessa huumoria (joka ei ehkä välttämättä kaikille aukea), kirjaimellisesti hulluja hahmoja, aika kuluneen pääjuonen, ripauksen ihmissuhdedraamoja, tutut pingviinit ja no.. DreamWorksistä tuttua hienoa animointia. Elokuva on viihdyttävä pakkaus, joskin aika ennalta-arvattava noin niinkuin juonellisesti. Hauskat jutut keventävät oloa ja kun leffan katsoo sopivalla moodilla, on se todella räjäyttävän hauska paikoin!

Nyt ensi-iltansa elokuun alussa saava kolmososa mietityttää itseäni hyvinkin paljon ja vaikka tuossa sanoin että odotukset nousivat hieman, ei se tarkoita oikein mitään. Olen aina jokseenkin pessimistinen jatko-osien suhteen (Batman on poikkeus joka vahvistaa säännön) enkä ole vielä lukenut yhdenkään kriitikon ylistävän kyseistä leffaa juurikaan. Toisaalta trailerin perusteella uskaltaisin odottaa vähän enemmän.. Veikkaanpa että kolmososa tulee joko jäämään edeltäjiään runsaasti alakanttiin.. Tai naurattaa samassa suhteessa. Tuskin mitään pankin räjäytystä enää tapahtuu ja tekijöidenkin olisi se ehkä syytä tajuta. Mutta odotetaan ja katsellaan tätä sitten elokuussa! Tosin oma elokuuni menee maailmalla, joten palailen itse asiaan vasta syyskuussa. Jos silloinkaan. Piti jotain sanoa, mutta nyt sen jo unohdin.. Tähän loppuun vielä tulevan osan traileri!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...