tiistai 24. heinäkuuta 2012

Jääkauden sankaruutta merirosvolaivoilla!

Liian pitkään sängyssä makaamisen johdosta päätin suoda sekä itselleni että äidilleni yhden naurettavan, hyvin ansaitun riemuvoiton! Marssimme aamulla kahdentoista jälkeen Finnkinoon (jep, oltiin Tampereella vielä aamulla) leffaan.. Ja katsomaan se paljon puhuttu Manun, Diegon ja Zidin paluu!

ICE AGE 4 sai jokunen aika sitten ensi-iltansa ja kauan sitä oltiinkin enemmän tai vähemmän odotettu! Itse hieman jatko-osa-pessimistinä pääsin yllättymään positiivisesti! Kyllähän vitsit oli tavallaan kuultu ja nähty eikä nelososa mielestäni ollut sinällään sen parempi kuin kaksi edeltäjäänsäkään. Ensimmäinen osahan se vallan mestariteos olikin! Mutta kaikesta huolimatta, elokuva kirvoitti edelleen hymyn kasvoille ja pitihän sitä nauraakin niin että selkään sattui! Joten ei, ei paha elokuva. Ei ollenkaan! Päin vastoin oikein hauska kokemus, jota täytyy väkisinkin suositella kaikille Ice Agen ystäviksi lukeutuville.

Tarina on edennyt edellisen osan dinosaurusseikkailusta jokusen vuotta eteenpäin ja Manun ja Ellien tytär Kirsikka on nyt teini-ikäinen. Teinivaroitus on siis paikallaan! Niin täydellisiä teinimammutteja valkokankaalla näkyikin että ihan alkoi hetkeksi ärsyttämään. Mutta sehän se ärsyttävien teinien pääpointti onkin, eikös? Joten kaikin puolin onnistunutta. Kirsikan teiniyden lisäksi saamme kunnian tutustua hieman myös Zidin perheeseen, jotka vilahtavat ruudussa sen hetken että sysäävät Zidin mummin tuon harmiksi. Hampaansa menettänyt, ehkä dementoitunut mummi tuokin hauskan lisänsä elokuvaan. Eikä tässä vielä kaikki, sillä Diego iskee silmänsä, vaikkei sitä heti myönnäkään, merirosvolaivan perämieheen Shiraan. Rakkautta on siis jälleen ilmassa ja kolmesta luonnossa vapaana heiluvasta poikamiehestä on enää vain Zid jäljellä! Näinköhän näemme viidennessä osassa (jos sellaista tulee) Diegon pentuja? Paree olla kovispentuja sitten, sen vaan sanon terveisiksi tekijöille!

Mielestäni elokuva toimii edelleen juurikin tilannekomiikan takia, ei niinkään vitsien. Pari hauskaa vitsiäkin saatiin kokea mutta suurimmat naurut irtoavat kylläkin tilanteiden surkeudella. Ah, olin jo melkein unohtaa tärkeimmän! Jyrsishän tosiaan palasi kuolleista edellisen osan lopussa, koska Zid tuon onnekkaasti (tai ei niin onnekkaasti, miten sen nyt ottaa) pelasti ja tässä osassa oravaherra juoksee pähkinäkartan perässä etsien valtavaa pähkinäaarretta! Löytääkö hän sen? Jos ei elokuvaa minkään muun takia jaksa lähteä katsomaan niin antakaa arvoa Jyrsikselle ja hänen toivottomille yrityksilleen! Saatte samalla selville miksi mantereet eivät ole enää yhteydessä toisiinsa ja mistä esim. Sfinksi syntyi..




2 kommenttia:

  1. Munkin mielestä oli yllyttävän hyvä, vaikkei juoni tai vitsit mitään uuden uutukaista tai omaperäistä olleet. Hieman häiritsi että edellisestä osasta oli kulunut niin kauan ja olisin vähän syvempää ja siirappisempaa juttua Diegon ja Shiran välille kaivannut. Mut muuten todella onnistunut tekele! Sisin mummo oli jotaa parasta ikuinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo.. Vähän tuli yllätyksenä että Kirsikka (teiniraukka tollasen nimen kans btw.) oli jo teini mutta kyyyllä sen nyt sitten osti kun vähän aikaa asiaa katteli. Ja joo Shira ja Diego ois ansainnu jotain syvällisempää.. Tai sitten jättää koko juttunsa sikseen. :D Mutta niin.. Eiköhän vitosessa sitten nähdä noitten pentuja. Jos sellanen tulee!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...