maanantai 1. heinäkuuta 2013

Hauskaa höttöä ja Lars!

Noniin kävin Turussa tutkailemassa Keskiaikamarkkinoita ja sitten istuttiin sohvan nurkassa ja katseltiin leffoja, joiden ehtona oli joku näistä näyttelijöistä; Ryan Gosling, Ian Somerhalder, Alex Pettyfer ja Olivia Wilde. Päädyttiin sitten katsomaan pari ihan hauskaa pätkää.



THE CHANGE-UP on elokuva parin vuoden takaa, tarkalleen ottaen vuodelta 2011. Sen on ohjannut David Dopkin, jolla on tilillään mm. Shanghai Knights ja Friends with Benefits-tv-sarjan pilottijakso. Pääosissa nähdään Ryan Reynolds ja Jason Bateman. He näyttelevät Mitchiä ja Daveä, jotka ovat ystäviä vuosien takaa, mutta kasvaneet hyvin eri suuntiin. Dave on menestyvä lakimies ja Mitch.. elää yhä poikamiesboxissaan, nukkuu pitkään ja pokaa naisia kännipäissään. Erään illan päätteeksi he päättävät mennä pissalle erääseen suihkulähteeseen, minkä takia he heräävätkin seuraavana aamuna.. toistensa ruumiista! He vaihtavat osia, jolloin Dave joutuu koetukselle Mitchinä ja Mitch Davenä. Miten naistenmies voi kasvattaa lapsia ja pelastaa avioliiton.. ja miten turvallista elämää elävä perheen isä, lakimies, voi hoitaa.. Mitchin poikamiesvelvollisuudet?
Elokuvan tarinahan on periaatteessa aika läpi koluttu ja tuttu.. ja nähty. Ja ties mitä muuta. Se ei kuitenkaan haittaa, koska elokuva on hauska. En muista koska viimeksi olisin elokuvan aikana nauranut niin paljon. Ensimmäisten minuuttien aikana sitä tosin mietti hetken että mitä hittoa sitä nyt katsotaan.. Mutta onneksi ala-arvoiset vitsit jätettiin taakse ja keskityttiin niihin hauskempiin juttuihin.
Niin juu! Tämä elokuva oli listallamme Olivia Wilden takia ja elokuvassa hän näytteli Daven seksikästä kollegaa.



HOW TO MAKE LOVE TO A WOMAN on ratkirietas elokuva vuodelta 2010. (Ratkirietas-adjektiivista kiitos elokuvan takakannelle.) Sen ohjasi mies nimeltä Scot Culver, joka ei ainakaan IMDb:n mukaan ole tehnyt mitään kovin kummoista tämän lisäksi. Eikä tämäkään nyt kovin kummoinen sinänsä ole. Pääosissa ovat Brünosta tuttu Josh Meyers ja Krysten Ritter, joka on tehnyt rooleja ainakin Gilmoren tytöissä ja Gossip Girlissä. Nimensä mukaisesti elokuva keskittyy kysymykseen miten rakastella naisen kanssa. Andyllä (Meyers) kun on moinen ongelma.
Kyllähän elokuva nauratti sinänsä, mutta The Change-Upin jälkeen ei niinkään paljoa. Sitä olisi ehkä jopa odottanut hauskempiakin juttuja ja varsinkin sanan ratkirietas luettua takakannessa. Elokuva oli perus höttöä, jota tuskin jaksaa katsoa toista kertaa. Ehkä jos tulee telkkarista joskus eikä ole kerrassaan mitään muuta tekemistä tai katsottavaa.
Miksi katsottiin tämä? Elokuvassa oli Ian Somerhalder. Ja sekin vain sivuosassa, joten ei pelastanut tätä elokuvaa kovinkaan paljoa.



LARS AND THE REAL GIRL taas on 2007 vuoden.. draama/komedia. Enemmän mielestäni draama, vaikka Ryan Goslingin viikset ovatkin aika koominen tapaus. Aluksi. Sitten ne muuttuvat mitä sympaattisimmiksi olennoiksi.
Elokuvan ohjasi Graig Gillespie ja tosiaan Gosling on pääosissa. Muita nimiä elokuvasta on mm. Emily Mortimer, joka näytteli parin vuoden takaisessa oscar-rohmussa, Hugossa. Paul Schneider taas on tuttu Vettä Elefanteille-elokuvasta.
Elokuva kertoo Larsista (Gosling), joka asuu veljensä (Scheneider) ja tuon vaimon (Mortimer) autotallissa. Hän on hiljainen ja ujo mies, mutta hänestä pidetään. Eräänä päivänä tämä ujo mies tulee kertomaan veljelleen ja tuon vaimolle löytäneensä naisystävän. Pariskunta innostuu tästä ja kutsuu heidät syömään. Asiat eivät kuitenkaan ole niin hyvin kuin sitä voisi luulla.. Tai riippuu tietysti mistä suunnasta katsoo. Larsin naisystävä Bianca on nukke ja Lars pitää tuota oikeana ihmisenä. Alkujärkytyksestä toivuttuaan, Bianca kuitenkin hyväksytään tämän pienen kyläyhteisön jäseneksi, koska kaikki haluavat Larsin vain olevan onnellinen.
Elokuva on hieman outo, mutta äärimmäisen sympaattinen tapaus. Tämä oli ehdolla parhaan käsikirjoituksen oscarille vuoden 2008 gaalassa enkä yhtään ihmettele miksi! Ja syy miksi katsottiin oli Ryan Gosling. Surprise!



MAGIC MIKE on elokuva viime vuodelta ja sen ohjasi Steven Soberbergh. Pääosissa elokuvassa ovat Channing Tatum, Alex Pettyfer ja naisosasta vastaa Cody Horn. Elokuva kertoo Los Angelesin miesstrippareista, jotka saavat mahdollisuuden lähteä tanssahtelemaan Miamiin. Nyt en jaksa tästä elokuvasta paasata sen enempää. Kirjoitin Mikesta viime vuonna kun kävin sen leffateatterissa katsomassa ja luettuani sen merkinnän nyt pikaisesti.. Ei mielipide ole muuttunut mihinkään, joten kurkatkaa tähän suuntaan jos kiinnostaa enemmän! Ihan menevä leffa sinänsä, koska ei tarvitse ajatella mitään. Sopii hyvin tämän höttöputken päätteeksi! Jep, jep!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...