keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Kuukauden kääpiö: Kili

Viimeinen mahdollisuus kirjoittaa kuukauden kääpiöstä ennen elokuuta! Ensi kuussa vähän aikaisemmin sitten eikä viime tipassa, eikös?


Tämän kuukauden kääpiö on KILI, joka on Orin jälkeen Thorin Tammikilven retkikunnan nuorimpia jäseniä. Hän on Durinin sukua ja Thorini ja Filin jälkeen seuraava kruununperimysjärjestyksessä. Kili ja hänen veljensä Fili ovat Dis Thráinin tyttären poikia ja Dis taas tosiaan on Thorinin sisko.
Kili on seurueen ehkä vilkkain tapaus. Hän on hilpeä ja nauravainen, ehkä aika-ajoin myös hieman tyhmähkö tapaus mutta se ei missään tapauksessa tahtia haittaa! Vilkkaudestaan huolimatta, hän on hyvä ja kyvykäs taistelija ja käyttää aseinaan sekä veitsiä, miekkaa että jousta, jolla hän on hyvin tarkka ampumaan. Vaikka noh, harjoittelua nuorukainen taitaa vielä hieman tarvita.
Siinä missä Fili ottaa roolinsa kruununperijänä ehkä astetta vakavammin, ei Kili vielä viisi vuotta veljeään nuorempana oikein jaksa huolehtia siitä puolesta.. Vaikka syvällä sisimmässään onkin kovasti Durinin sukua ja kunnia on tärkeä asia hänellekin. Thorinia Kili pitää veljensä tavoin isähahmona ja hänelle on äärimmäisen tärkeää todistaa enolleen olevansa sukunsa maineen arvoinen. Pienikin huomio tai kehu kuningasenolta saa hymyn helposti kasvoille ja tahto todistaa itsensä kasvaa entisestään.


Elokuvissa Kiliä näyttelee irlantilainen näyttelijä Aidan Turner. Suomessa hän nousi suosioon vasta juurikin Hobitin myötä, mutta Britanniassa hän on tehnyt uraa jo mm. vampyyri Mitchellinä sarjassa Being Human. Aidan täytti viime kuussa 30 vuotta.
Tulevaisuudessa Aidan nähdään Hobitti-leffojen lisäksi myös alkavassa elokuvasarjassa Varjojen Kaupungit, joiden ensimmäinen osa Luukaupunki saa ensi-iltansa 30. elokuuta eli jo alkavassa kuussa! Tuhkakaupunki saadaankin leffateattereihin sitten ensi vuonna, joten Aidanilta on tulossa lähivuosien aikana aika monta elokuvaa ja selvästi Hobitti on avannut jo ovia suuntaan ja toiseen.


Jaa että miten Kili erotetaan muista kääpiöistä? No ensinäkin parran sijaan hänellä on vain pikkuruinen sänki ja sen lisäksi hänellä on pitkät, ruskeat hiukset eikä etuhiuksia sovi unohtaa. Yleensä hänet pongataan vaalean veljensä Filin kanssa.. Tai kärkkymässä hyväksyntää Thorinilta. Hän on toinen siitä kääpiökaksikosta, jotka jokainen oppii aika nopeasti muistamaan.


ps. joko tunnistat muut kuvissa esiintyvät kääpiöt?

1 kommentti:

  1. Aidan tekee loistavaa työtä myös Ross Poldarkina !
    https://m.facebook.com/home.php?_dmr

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...