maanantai 5. elokuuta 2013

Itse Ilkimys 1 & 2!

ITSE ILKIMYS on Pierre Coffinin ja Chris Renaudin ohjausvastuussa ollut, 2010 vuoden animaatioelokuva. Kyseinen elokuva sai juuri kuukausi, pari sitten jatko-osan ja rehellisesti sanottuna kyseinen jatko-osa on ehdottomasti vuoden hauskin elokuva! Jos tästä pistää paremmaksi niin huhhuh!


Itse Ilkimys kertoo Grusta, superpahiksesta joka on tehnyt rikoksen jos toisenkin.. ja tällä kertaa hänellä on suuri suunnitelma! Hän aikoo varastaa kuun taivaalta! Yhdessä keltaisten kätyreidensä kanssa, Gru alkaa rakentamaan rakettia jolla pyyhältää avaruuteen.. ja samalla hän yrittää varastaa kutistimen eräältä toiselta, nousevalta rikolliselta Vectorilta. 
Suunnitelma toisen jälkeen kariutuu kun Gru huomaa kolmen tytön vain astelevan Vectorin linnoitukseen myymään keksejä. Nämä orpotytöt Gru käykin ilkeyksissään adoptoimassa omiin tarkoituksiinsa, mutta kuten aina, alkaa hurjimmankin pahiksen sydän hiljalleen heltymään ja pian sitä painitaan todellisten kysymysten parissa; varastaako kuu taivaalta.. vai mennäkö tyttöjen balettiesitykseen?


Kakkososassa Gru saa pyynnön jonkun sortin salaiselta palvelulta; joku tuntematon konna on varastanut jonkin ihme mömmön, joka muuttaa leppoisimmankin pupusen violetiksi hirviöksi. Tämä seerumi on saatava takaisin tai maailma on vaarassa! Epäröityään hetken, Gru suostuu tehtävään sillä hänen uusi ammattinsa hillon valmistajana ei ole ottanut oikein tuulta purjeisiinsa.. ja syvällä sisimmässään tämä koti-isä kaipaa aseita, komeita autoja ja actionia! Ongelmia tuottaa myös lapsikatraan vanhin, sillä Margo on löytänyt poikien ihmeelliseen maailmaan...

Kätyrit katsomassa Itse Ilkimys 2:sta.

Olen katsonut molemmat leffat englanniksi ja kakkososan vielä suomeksikin, koska käytin 4-vuotiaan kummipoikani elokuvissa. Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa että kyllä englanninkielinen toimi kaikin puolin paremmin. Vitsit toimivat älyttömän hyvin ja salillinen aikuisia ihmisiä nauroi melkein koko ajan. Tunnelma oli aivan mieletön!
Onhan ääninäyttelijöiden kaartikin aivan huikea! Grun äänenä toimii molemmissa leffoissa Steve Carrell, jolta vastikään katsoin elokuvan Crazy, Stupid, Love. Dr Nefarion äänenä taas kuullaan Rock of Agesista tuttu Russell Brand, mikä tuntuu kieltämättä hieman oudolta kun katsoo hahmon naamaa ja lisää siihen mielessään Brandin äänen. Mutta toimii! Hämmentävää kyllä.
Tyttöjen ääninä on selkeästi nuoria lahjakkuuksia; Margoa jututtaa Miranda Cosgrove, Edithiä Dana Gaier ja ihanaakin ihanampi Agnes on Elsie Fisher. "It's so fluffy i'm gonna die!"
Ja arvatkaa mitä! Rakastettujen kätyreiden ääninäyttelijänä on itse ohjaaja Pierre Coffin! Joten kun seuraavan kerran katsotte Ilkimystä, ajatelkaa myös ohjaajan panosta tämän pätkän tiimoilta.. Täytyy olla lahjakas mies, sen vaan sanon! 

Tarviiko sanoa? Tarvii. Juoskaa leffaan ihmiset.. Ja Anttilasta saa ekan osan alle vitosella! Jos tämä ei kelpaa niin ei sitten mikään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...