torstai 16. toukokuuta 2013

Jurassic Park 3D


Noniin käytiin siis viime viikolla parin kaverin kanssa katsastamassa tuo nostalgian rajapyykki, joka nyt ilmestyi 3D-versiona leffateattereihin. Itse olen ollut niin kiireinen koulumme mainoksen ohjaamisen kanssa, joten en ole ehtinyt aikaisemmin turisemaan. Nytkin pitäisi nukkua, mutta turisen silti joten tekstin laadusta en voi mennä vannomaan.


JURASSIC PARK on Steven Spielbergin vuonna 1993 ohjaama elokuva, joka nyt tuotiin uudestaan valkokankaalle 3D-efektillä varustettuna. Elokuvalla on kaksi jokseenkin mitäänsanomatonta jatko-osaa ja vielä kerran saadaan nähdä T-Rex valkokankaalla tässä tulevien vuosien aikana kun huhupuheiden mukaan Spielberg itse toisi seuraavan jatko-osan teattereihin.
Ne, jotka eivät elokuvasta mitään muista tai eivät ole nähneet (synti ja häpeä), niin jutun jujuhan on siis tämä; Dinojen luiden tutkija Alan Grant (Sam Neill) ja hänen vaimonsa Ellie Sattler (Laura Dern) lähtevät tarkistamaan onko John Hammondin (Richard Attenborough) kuluja säästelemättä rakennuttama huvipuisto oikeasti turvallinen. Suuri yllätys salpaa hengityksen itse kunkin tutkijan sisimmässä kun he tajuavat saaren olevan täynnä dinosauruksia. He ovat saapuneet Jurassic Parkiin.

Näin Jurassic Parkin ensimmäisen kerran joskus vuonna käpy ja kirves, jolloin olin aivan liian pieni katsomaan tämänlaisia leffoja. Muistan kuinka pelkäsin monta yötä T-Rexiä saapuvaksi, vaikka nyt jälkikäteen ajateltuna minun olisi ehkä pitänyt pelätä enemmän velociraptoreita.
Mutta elokuva on hyvä. Se on edelleen hyvä ja se tulee aina olemaan hyvä. On suuri häpeä etten ole katsonut kyseistä elokuvaa varmaan kymmeneen vuoteen, mutta asiaan tulee tietysti muutos tämän jälkeen. Nostalgia-arvo on jo sanoinkuvaamattoman korkealla tähän päivään tultaessa.
Mitä tulee 3D-efekteihin niin mielestäni ne olivat aika blaah. Ainoa kohta, missä sitä koko penkkirivi säpsähti taaksepäin, oli kohta jossa velociraptori tulee katon läpi ja melkein syö sen ärsyttävän tytön. Mutta en tiedä johtuiko säpsähtäminen niinkään efektistä itsestään. Tuskin.


Mutta siis niin.. En suosittele katsomaan tätä vain 3D:n takia, koska se oli tosiaan mielestäni aika blaah. Mutta jos aivan tajutonta nostalgiabuustia kaipaa niin nyt leffaan! Tästä pätkästä kannattaa edelleen maksaa, vaikka onhan se aika hassua ettei kukaan vieläkään huomaa T-Rexin hiipparointia loppukohtauksessa..



ps. Jeff Goldblum.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...