perjantai 24. toukokuuta 2013

Armageddon

Niin kauan kun olen Aerosmithiä kuunnellut, minun on pitänyt katsoa Armageddon mutta en sitten vain koskaan saanut aikaiseksi. Nyt yhtenä päivänä youtube toi pitkästä aikaa eteenki biisin I don't wanna miss a thing ja totesin että hitto, se leffa on vieläkin katsomatta!
No viimein sitten tuumasta toimeen!


ARMAGEDDON on Bruce Willis-elokuva vuodelta 1998 ja sen on ohjannut mies nimeltä Michael Bay. Sama mies on tehnyt myös vihaamani Transformers-elokuvat, mikä tuli nyt aikamoisena shokkina sisänsä.
Elokuva kertoo öljynporaajista, jotka NASA hälyttää apuun maapallon tulevaisuuden ollessa vaakalaudalla. Kun maailmaa uhkaa Texasin (?) kokoinen asteroidi, kenet kutsutaan koko maailman ihmisistä ensimmäisenä paikalle? No tietenkin Bruce Willis.
Elokuva oli mielestäni ihan viihdyttävä tapaus ja valehtelisin jos sanoisin etteivät tunteet nousseet tietyissä kohdissa pintaan. Mutta elokuva oli myös aivan liian pitkä ja sisälsi paljon turhaa jaarittelua. Uskoisin että katsojat tajuavat asteroidivaaran vähemmälläkin eikä maailman eri suurkaupunkien tuhoa tarvitse näyttää kolmea, neljää kertaa. Mutta sitten toisaalta.. kuuluuhan se asiaan.


Elokuva vilisi tuttuja naamoja alkaen tietysti Bruce Willisistä itsestään. Lisäksi Willisin hahmon tytärtä näyttelee Liv Tyler, jonka ihmiset nyt muistaa Armageddonin lisäksi varmasti Sormusten Herrasta ilman että sitä pitää edes erikseen sanoa. Tylerin hahmon poikaystävää taas näyttelee Argosta sen nähneille tuttu Ben Affleck. Itse en Argoa ole vieläkään nähnyt, mutta tarkoitus olisi kyllä! Harmitti vietävästi kun en tajunnut käydä teattereissa katsomassa sitä.

Owen Wilson on myös elokuvassa ja hänethän tunnetaan enimmäkseen useista komedioista ja tässäkin elokuvassa hän tuntui olevan nimenomaan Owen Wilson. Kaikella hämmentyneellä rakkaudella.
Ja sitten meillä oli omaksi riemukseni myös Prison Breakista tutut Peter Stormare ja William Fichtner, jotka näyttelivät kyseisessä tv-sarjassa mafiapomo Abruzzia ja agentti Mahonea. Hieno sarja, upeita näyttelijöitä!
Lisäksi täytyy mainita vielä Jason Isaacs, joka vetää loistavia rooleja elokuvassa kuin elokuvassa. Itse muistan kyseisen herran Patriotista, Peter Panista ja tietysti Harry Potterista. Ehdottomasti mainitsemisen arvoinen näyttelijä, vaikkakin hieman pienehkössä osassa ehkä olikin!

Eipä siinä kai sitten muuta? Armageddon oli, kuten sanoin, ihan mukava pätkä! Vähän ehkä turhan pitkä ja olisi toiminut paremmin lyhyempänä, mutta aivan katsottava silti! Selvä Bruce Willis-elokuvahan tämä on, joten toimintaa ja Bruce Willis-quoteja löytyy joka paikasta. Kannattaa katsastaa tämä niin ainakin tietää mistä ihmiset puhuu kun he puhuvat Armageddonista! Tai Bruce Willisistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...