torstai 6. kesäkuuta 2013

Being Human (UK)

Tällä kertaa tehtiin taas pitkästä aikaa  taustatutkimusta Hobitin näyttelijäkaartiin liittyen ja jatkettiin sillä retkikunnan nuorisolla. Hobitista puheenollen huhu kiertää että Smaugin trailerin pitäisi ilmestyä niin että se saadaan Man of Steelin eteen. Tämähän tarkoittaa sitä että trailerin pitäisi siis ilmestyä ennen Man of Steelin Jenkkien ensi-iltaa eli ennen 14.6. Olemme siis jälleen kerran, kuten voisi sanoa, jännän äärellä! Nyt kuitenkin Kilin kimppuun..


BEING HUMAN on BBC:n vuonna 2008 aloittama tv-sarja, joka kertoo ei-niin-normaaleista kämppiksistä. Sarjan loi Toby Whithouse, jolla on ansiolistallaan myös 2005-2011 vuosien Doctor Who. Itse katsoin Netflixistä sarjan kolme ensimmäistä tuotantokautta ja yhteensähän niitä on kertynyt jo viisi, uusin on tältä vuodelta.
Yhtä kolmesta pääosasta näillä kolmella kaudella näytteli Hobitista tuttu Aidan Turner ja hänen aisapareinaan olivat Russell Tovey ja Lenora Crichlown.

Sarja kertoo Mitchellistä, Georgesta ja Anniestä, jotka asuvat yhdessä omakotitalossa. Mitchell ja George työskentelevät paikallisella sairaalalla ja kaikki näyttää tuikitavalliselta normaalien ihmisten silmin. Naapurit pitävät heistä, koska he ovat kaikinpuolin mukavia heille; tarjoavat auttavan käden ja teetä. Tosiasiassa asiat eivät ole ihan niin helppoja ja yksinkertaisia kuin mitä naapurusto kuvittelee; Mitchell on vampyyri ja George ihmissusi. Ja ainiin, Annien olemassaolosta naapurit eivät edes tiedä mitään, koska hän kuoli taloonsa muutama vuosi takaperin. Hän on kummitus.
Monissa juonikuvailuissa tunnutaan mainitsevan että sarja kertoo siitä kuinka nämä kolme yliluonnollista olentoa tulevat toimeen keskenään, koska vanhojen juttujen mukaanhan ihmissuden ja vampyyrin ei pitäisi pitää toisistaan. Mutta kolme kautta katsoneena totean nyt heti ettei kyse ole siitä miten hahmot tulevat toimeen kahden muun kanssa vaan enemmänkin siitä miten he tulevat toimeen itsensä kanssa. Mitchell ja George haluaisivat molemmat elää normaalia elämää kuten ihmiset heidän ympärillään, mutta se ei ole niin helppoa jos on pohjimmiltaan hirviö. Annie taas kokee kummituksena olon paikoin hyvin turhauttavaksi ja kamalaksi varsinkin kun expoikaystävä omistaa heidän kotitalonsa ja toimii Georgen ja Mitchellin vuokraisäntänä.



Sarjan lähtökohdat viestittivät minulle ainakin että kyseessä on taas perinteinen vampyyridraama teineille tyyliin Vampire Diaries. Ja no sitähän tämä on ja ei ole. Lähtökohdat antavat myös nopeasti mielikuvan jonkinasteisesta kolmiodraamasta, jota sarjassa ei ole. Georgella on oma rakkaansa Nina ja Mitchellillä on omat.. rakkaansa ja Annie rakastaa edelleen poikaystäväänsä. Ainakin lähtökohtaisesti, kuten sanottua. Kolmiodraamalle sanotaan kuitenkin jyrkkä ei ja sarjassa keskitytään enemmän veljelliseen rakkauteen.
Sitten on tuotava vielä esiin itsessäni hyvin ristiriitaisia ajatuksia herättävä asia, nimittäin ihmissusien muodonmuutokset. Ja erikoisefektit yleensäkin. Ilmeisesti tässä sarjassa ihmissusien muodonmuutos on tehty puhtaasti maskeilla ja siitä rispektit tietysti. Ongelma vaan on siinä että maskit näyttävät aivan hirveiltä. Ne ovat täydellinen tunnelman tappaja jos on traaginen hetki menossa ja sitten saadaan näitä efektejä naamalle. Samaa voisi sanoa siitä kun vampyyri tapetaan, mutta sitä ei ole tehty edes maskeilla. Se on vaan hirveää katsottavaa.

Mutta hyvin mielenkiintoinen sarja, hyvät näyttelijät ja ei kolmiodraamaa! Efekteistä vähän miinusta, mutta jos ne nyt yrittää tavalla tai toisella sivuuttaa niin sarja on enemmän kuin katsottava. Suosittelen, joskin pakko sanoa pieni varoituksen sana vielä; BBC on ottanut riveihinsä ne sadistisimmat tekijät, mikä nähdään jo esim. Sherlockista, Spooksista, Robin Hoodista ja Strike Backistä. Eikä moinen maine hälvene kyllä tämänkään sarjan kohdalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...