keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Star Trek Into Darkness

Tässä yhtenä päivänä päätin pienen ryhmäpaineen päätteeksi painella töiden jälkeen leffaan. Kaksi traileria katsottuani, silmilleni iskettiin kymmenen minuuttia ennen elokuvan alkua saatu Smaugin traileri. Oli meinaan upea valkokankaalla katsottuna! Ja lievää salaliittoahan tässä on huomattavissa myös, koska neljä ihmistä oli nauranut ilmeelleni salin ulkopuolella.



STAR TREK INTO DARKNESS J.J. Abramsin ohjaama scifielokuva tältä vuodelta. Hän oli ohjaksissa myös vuoden 2009 Star Trekissä sekä Lost-sarjan pilottijaksoissa.. Ja on nähtävästi tekemisissä tavalla tai toisella monien muidenkin scifipuolen leffojen ja tekeleiden kanssa.
Chris Pine palaa kapteeni Kirkinä, mutta itselleni merkittävämmät näyttelijät ovat Karl Urban, Bones, Zoe Saldana, Uhura, sekä tietysti kaikkien rakastama Benedict Cumberbatch alias Khan. Eikä tietenkään sovi unohtaa Spockia eli Zachary Quintoa, joka on monille tuttu myös muutaman vuoden takaisesta Heroes-sarjasta joskaan allekirjoittanut ei herralle sen sarjan myötä kovinkaan paljoa lämmennyt. Nyt täytyy kyllä myöntää että.. Onhan se Spock aika sympaattinen kaveri.

Jälleen kerran pakko myöntää suurehko aukko sivistyksessäni; en ennen tätä Star Trekiä ollut nähnyt yhtään sarjaan liittyvää elokuvaa aikaisemmin ja Star Trek-tietouteni liittyy lähinnä telkkarista tulevaan Next Generationiin.. ja siihen yleistietoon, minkä kaikki tietävät Star Trekin maailmasta olivat he sitten nähneet siitä mitään tai eivät. Mutta nyt tämän elokuvan myötä on kyllä katsottava ainakin tuo 2009-luvun pätkä. Enempää en uskalla tältä istumalta luvata.



Star Trek Into Darkness oli elokuvana sellainen että jopa maailmasta mitään tietämättömät pääsivät melko hyvin kärryille. Ainakin allekirjoittanut. Hieman tietysti oli mystisiä juttuja, jotka eivät ainakaan ensimmäisellä katsomiskerralla suuremmin auenneet, mutta niitä löytyy joskus yksittäisistä elokuvistakin. Näyttelijät olivat mielestäni hyvin osuvia enkä kyllä uskaltaisi antaa Khanin roolia kenellekään muulle kuin Cumberbatchille. Se mies kun vaan.. hallitsee mahtipontisuuden ja osaa hoitaa tietynlaisen ylidramaattisuudenkin niin että se pysyy uskottavana.
Ja rakastan Zoe Saldanaa ja Karl Urbania. Hienoa nähdä heiltäkin pitkästä aikaa jotakin uutta.

Sen enempiä ketään spoilailematta, kehotan teitä siirtymään salin puolelle! Ja pikaisesti, kiitos. Jos ei muuten niin sitten Cumberbatchin takia. Se minut sai saliin alun perin (ja toki se ryhmäpaine, mistä mainitsin). Kannattaa katsastaa tämä pätkä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...