maanantai 26. syyskuuta 2011

Movie Monday #18 - Lainsuojaton

Tällä viikolla Movie Mondayn haasteena oli kertoa kuka onkaan se suosikkilainsuojaton kaikista elokuvamaailman rikollisista! Epätoivo nosti sekunniksi päätään, mutta sitten vilkaisin leffahyllyyni ja sieltä paistoi komeasti neljä kertaa ROBIN HOOD. Mikäs sen parempi vaihtoehto olisikaan kuin tuo köyhien puolesta taisteleva mies Sherwoodista?
Sitäpaitsi minun on jo kauan pitänyt kirjoittaa teksti Robin Hoodista, joten tämä osui kuin nyrkki silmään.

Olen ollut Robin Hood-fani kauemmin kuin rehellisesti sanottuna jaksan muistaa. En muista sitä kun ensimmäisen kerran näin Disneyn Robin Hoodin. Voipi olla että se vhs oli meillä jo ennen kuin olin syntynytkään. Elokuvahan on vuodelta 1973, joten on paljonkin mahdollista että isoveljelläni oli se jo ennen kuin minä synnyin. Voisin siis sanoa että synnyin fanittamaan Robin Hoodia..
Disneyn Robin Hood on aina kuulunut yksiin suosikki-Disney-elokuvista ja joskus 2000-luvun alussa televisiosta tuli Robin Hood: Prince of Thieves, jossa näytteli Kevin Costner. Rakastuin elokuvaan heti ensisilmäyksellä ja Costnerin Robinista tulikin minulle se THE Robin Hood. Paras Hood kaikista, vaikka toki pidän muistakin.
Sitten vuonna 2010 ilmestyi tämä uusin Robin Hood, jossa sankariamme näytteli Russell Crowe. Kartoin tätä elokuvaa pitkään, koska minusta Crowe oli aivan turhan maskuliininen näyttelemään Robinia. Costner kummitteli ajatuksissani edelleen, mutta ostin kuitenkin dvd:n sitten aikanaan. Ööö.. No en muista elokuvasta juuri muuta kuin että Cate Blanchett näytteli Marian-neitoa. Täytynee katsoa se nyt uudestaan.. Vaikka tuossa ihan kohta!
Lisäksi BBC julkaisi neljä kautta Robin Hood-tv-sarjaa, jossa pääosissa oli Jonas Armstrong. Kun näin sarjasta yhden osan telkkarista, olin ensin hyvin vastahakoinen ottamaan selvää asioista. Jotenkin Amstrong kalpeni hänkin Costnerin rinnalla etten alkuun kyennyt Crowen tavoin häntäkään hyväksymään. Mutta siltikin piti mennä ostamaan yksi tuotantokausi Anttilasta ja noh.. Nyt ne löytyvät nekin tuosta hyllystä. Ja rakastan niitäkin.

Robin Hood, kuka häntä sitten ikinä näyttelikään, on aina ollut osa elämääni ja luultavasti tulee aina olemaan. Sherwoodin tarinat kiehtoivat lapsena ja kiehtovat nyt "aikuisenakin". Näillä sanoin päästän teidät puurtamaan omia haasteitanne ja hipsin katsomaan Crowen tähdittämää Hoodia.

2 kommenttia:

  1. Kiva vastaus! Oma suosikkini tulee varmaan aina olemaan just toi Costnerin versio. Tuli katsottua moneen kertaan nuorempana.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Costner on ehdottomasti paras! :D Hyvä että muutkin tykkäilee!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...