tiistai 29. marraskuuta 2011

Movie Monday #24 - Eläinystävämme

Tällä kertaa Movie Mondayssä kyseltiin sitä lapsuuden suosikkieläintä, joka olisi ollut mitä mahtavin eläinystävä! Itse kuulun niihin, jotka tosiaan kuluttivat kaikki eläin-vhs:t puhki mutta jotakin suosikkeja ehdottomasti muistuu mieleen! Ja yllättäen.. Suurin osa noista eläimistä on susia tai koiria. Niinpä päätin nostaa top4:n tässäkin suhteessa esiin.

Ensimmäisen sijan voittaa ehdottomasti Hopeanuoli, jonka vhs:t ovat kyllä edelleen tallella mutta todella,todella kärsineitä. Ne toimivat paikoin mutta.. On ne kärsineitä. Minulla on nykyään leikkamaton versio dvd:llä ja voinen lukea itseni Ginga-faniksi. Tapasimpa Yoshihiro Takahashinkin viime syksynä.

Tokalla sijalla on aivan satavarmasti sellainen elokuva kuin Erämaan kutsu, mikä perustuu Jack Londonin The Call of the Wild-romaaniin. Aivan loistava pätkä ja tämäkin mulla on vhs:llä, mutta ei ainakaan vielä dvd:llä. Kulunut vhs jälleen kerran, joten se dvd voisi olla enemmän kuin tervetullut tuonne leffahyllyyn.. Saksanpaimenkoira oli itseasiassa lempikoirarotuni pienenä ja yhä edelleenkin ajattelen niin että jos joskus koiran hankkisin, ottaisin melkein ehdottomasti sakemannin. Tosin nykyään en nimeäisi sitä enää Buckiksi vaan Ozzyksi.. Mutta se on toinen tarina se.

Kolmannella sijalla onkin sitten ystävämme Balto, joka hänkin on puolisusi.. Niinkuin Erämaan kutsun Buckin muistaakseni. Balto-vhs:ää minulla ei itselläni lapsena ollut, mutta serkuillani oli. Nämä ovat taas näitä elokuvia, joita en koskaan ehtinyt katsomaan loppuun saakka koska piti lähteä kotiin mutta aina katsottiin tätä serkuillani. Myöhemmin ostin kyseisen leffan dvd:lle ja samaten kaksi jatko-osaakin, mutta ne jatko-osat on niin kauheaa kuraa että ihan itkettää. Katsokaa siis eka osa ja unohtakaa ne köyhät jatko-osat!

Neljäs on elokuva, jonka muistan aika pitkälti vain nimeltä; Valkohammas. Tämän olisin ehkä voinut valita myös tuohon tuntemattomaan haasteeseen, mutta enpä sitä silloin ajatellut. Mutta Valkohammas oli ehdottomasti yksi niistä minun sankarihahmoistani. Täytyisi tämäkin yrittää etsiä jostakin dvd:lle, mutta vielä en ole ainakaan törmännyt.. Aivan loistava pätkä! .. oli ainakin silloin lapsena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...