keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Bagginses? What's Bagginses, precious..?

HUHTIKUUN HENKILÖNÄ on tällä erää meidän kaikkien rakastama ilvehtiä, joka mutustaa pääasiassa porkkanoita ja lanttua.. ja ääntelee kurkkunsa pohjasta saaden siten lempinimen Klonkku. Mies, joka omistaa toisen kahdesta Taru Sormusten Herrasta-elokuvien kuvauksissa käytetyistä suursormuksista. Mies King Kongin takaa..

ANDY SERKIS syntyi tämän kuun 20. päivä vuonna 1964 eli liki 50 vuotta sitten. Elämänsä ensimmäiset kymmenen vuotta mies seilasi Lontoon ja Baghdadin välillä, sillä hänen isänsä oli tietämäni mukaan irakilainen. Hänellä on kolme siskoa ja veli, nykyään hän on naimisissa Lorraine Ashbournen kanssa ja parilla on kolme lasta.
1980-1990-luvuilla Serkis näytteli lähinnä teattereissa näytellen mm. Shakespearen Machbeth-näytelmässä. Vuonna 1987 hän teki ensimmäisen televisioesiintymisensä ja on sen jälkeen näytellyt monissa brittiläisissä minisarjoissa.

Mutta niin.. Turha siitä asiasta on edes alkaa vääntää kättä; Serkisin uralla tapahtui selkeä muutos vuonna 1999, kun mies pääsi elämänsä rooliin. Sinä vuonna hän nimittäin liittyi Taru Sormusten Herrasta-tiimiin, näyttelemään Klonkkua. Monien kriitikoiden mielestä Serkisin olisi kuulunut saada oscar-palkinto tekemästään työstä, mutta sitä ei näkynyt eikä kuulunut. Nyt Serkisille annetaan kyllä uusi mahdollisuus, sillä Klonkku nähdään valkokankaalla uudemman kerran ensi jouluna; The Hobbit-elokuvan ensimmäinen osa saa tuolloin ensi-iltansa.

Sormusten herran ja Hobitin lisäksi, Serkis nähdään muutamissa muissa samantasoista animaatiotyöskentelyä vaatineissa elokuvissa; Vuonna 2005, Serkis palasi jälleen Peter Jacksonin tiimiin antaen liikkeet ja äänen King Kongille. Viime vuonna Serkis nähtiin ja kuultiin kahdessa elokuvassa, joista toinen oli Jacksonin tuotantoa; Tintin seikkailut-elokuvassa mies antoi äänensä kapteeni Haddockille. Toinen viime vuoden elokuva taas.. Jälleen Serkis pääsi apinoimaan antaen sekä ruumiinsa että äänensä Caesarille elokuvassa Apinoiden planeetan synty.

Nyt jäämme siis odottamaan Serkisiltä lisää loistavia roolisuorituksia sekä animaatipuolella että ihan perinteiselläkin näyttelyllä; ennemmin tai myöhemmin mies repii itselleen sen todella ansaitun oscarinsa. Toivottavasti tämä tapahtuu ensi helmikuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...