lauantai 14. huhtikuuta 2012

Iron Sky - They are nazis.. from the moon.

Vihdoin ja viimein natsit ovat palanneet kuun pimeältä puolelta takaisin maahan ja nyt heidän päämääränsä on.. niin. Valloittaa maailma. Onneksi nämäkin herrat ja rouvat tyytyvät vähään!
Kun ensimmäisen kerran kuulin Iron Skystä, ajatukseni oli aika pitkälti; "Vau! Joku tekee friikin elokuvan Suomessa! Täähän antaa toivoo meille tulevaisuuden tekijöille. Pakko mennä kattomaa!" Niin sitä sitten viipotettiin katsomaan jo ensi-iltaviikolla ja voi, kyllähän se oli näkemisen arvoinen pätkä!

IRON SKY on siis Timo Vuorensolan ohjaama, vasta ensi-iltansa saanut skifikomedia. Elokuva sijoittuu vuoteen 2018, jolloin natsit palaavat kuusta valloittamaan maailmaa. No ettekö muka tienneet että natsit pakenivat kuun pimeälle puolelle vuonna 1945? No nyt tiedätte!
Siinä se pääidea sitten tulikin. Elokuva on saanut hyvin ristiriitaisen vastaanoton; tätä elokuvaa joko rakastaa tai sitten vihaa. Mitään väliinputoajasakkia ei elokuvalla tunnu olevan. Kävin katsomassa leffan äitini ja tuon miesystävän kanssa ja minä meistä kolmesta olin se joka nauroi itsensä hengiltä. Muut kaksi taas, niin. Eivät tainneet tykätä vaikka eiväthän he sitä suoraan myönnä kun tietävät kuinka paljon minä siitä tykkäsin!

Elokuvan pääosissa nähdään Julia Dietze , Götz Otto ja Christopher Kirby. Mielestäni näyttelijävalinnat olivat oikein osuvia kaikin puolin! Dietze, joka näytteli naispääosaa eli Renatea, oli kliseinen, kaunis natsitytteli joka vilpittömästi uskoi asiaansa kunnes ensimmäisen kerran pääsi todella käymään maan kamaralla. Otto taas näytti niin perusnatsilta kuin vain saattaa näyttää, eikä tuon motiiveja voinut epäillä hetkeäkään; natsijohtaja maailmanvalloituspuuhissa. Kirby taas näyttelee James Washingtonia, tummaihoista mallia joka lähetettiin kuuhun ottamaan valokuvia itsestään. Asiat menivät aavistuksen verran mönkään ja miesparka valkaistaan natsismin nimissä. Vähintäänkin hieno ja osuva roolisuoritus!

Elokuva on täynnä populaarikulttuurin hauskoja viitteitä, kliseillä leikitään taidokkaasti ja elokuvan ehdottomasti hauskin kohtaus, näin suomalaisen näkökulmasta, on se kun USA:n presidentti kysyy kuka ei ole aseistanut avaruusalustaan; kukapa muukaan kuin Suomi nostaa kättä pystyyn!
Muutenkin elokuvassa on leikitty hauskasti eri kansakuntien klisellä, etenkin juuri Saksan ja USA:n puolesta mutta mahtuu mukaan viitteitä myös Pohjois-Koreasta, Venäjästä ja Suomestakin!

En oikeasti osaa sanoa tästä elokuvasta mitään sen ihmeempää. Käykäähän katsomassa ja tukekaa osaltanne erilaista, suomalaista elokuvaa! Unohdetaan Samuli Edelmanin perseet ja isketään nokka kohti tulevaisuutta! Tässä vielä hieman esimakua Iron Skysta..



ps. Näin Hobitin trailerin leffassa. Kuolin. Ei mul muuta. Heippa!

2 kommenttia:

  1. Iron Sky. <3 Yllätti kyllä minutkin ihan kunnolla. Olin ihan hirveän skeptinen leffan kanssa, mutta ihan elokuvaopiskelijana kuin elokuvankatselijanakin oli kyllä pakko tykätä siitä. Muistelin lämmöllä jotain 80-luvun kamalia slapstick komedioita ja ensimmäisiä Star Warseja tätä katsellessa, eli nörtin sydämeenhän tämä osuu ihan kuusnolla.

    Älä katso Iron Skyta vakavalla naamalla, koska ei sekään ota itseään vakavasti. Ihan vinkkinä kaikille jotka tätä leffaa haluavat kokeilla. :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sieltä tuli totuuden sanat! :D Tätä leffaa ei todellakaan kannata lähteä liian vakavissaan katsomaan! Kieli poskeen ja menoksi!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...