tiistai 27. joulukuuta 2011

Bridge to Terabithia

Äsken tuli telkkarista lapsille suunnattu elokuva, jonka aikana itkin silmät päästäni nii paljolti etten muista koska viimeksi olisin edes elokuvateatterissa itkenyt niin kamalasti! Kyseisen elokuvan nimi on Bridge to Terabithia ja Suomessa se kulkee nimellä Silta salaiseen maahan.

Elokuva perustuu Katherine Patersonin kirjoittamaan saman nimiseen romaaniin ja täytyykin etsiä kyseinen kirja käsiini tässä nyt kun palaan Tampereelle ja saan nämä pari muuta kirjaa luettua.
Tarina kertoo n. 10 vuotiaasta pojasta nimeltä Jesse ja tämän uudesta ystävästä Lesliestä. Tarinan peruselementit ovat aika paljolti kliseiset; kiusattu poika, kouluun saapuu uusi tyttö ja he ystävystyvät. Mutta vaikka kliseisyyttä onkin, se ei mielestäni tee elokuvasta yhtään huonompaa, päin vastoin! Elokuva on viihdyttävä ja varmasti sopii kaikille niille, jotka ovat lapsuudessaan juosseet pitkin metsiä ja etsineet uusia salaisia maailmoja. Minä lukeudun noihin ihmisiin ja ehkäpä sen takia itkin silmät päästäni elokuvan loppupuolella..
Seuraavan kuvan jälkeen seuraa juonipaljastus ja se jatkuu alhaalla olevaan traileriin saakka!!

Elokuvan lopussa on todella järkyttävä käänne, joka yllätti minut täysin; Leslie kuolee tiputtuaan tulvivaan jokeen, lapsien mielikuvitusmaailmaan johtavan köyden katkettua joen yllä. Tämä itsessään sai aikaan jo itkupotkuraivarit, mutta kun tapahtuma muutetaan vielä elokuvalliseksi äänineen ja Jessen tuntemuksineen niin voi kuulkaa, Roxx Decker on pulassa!


Jos siis haluat katsoa elokuvan jossa saa nauraa ja itkeä, jännittää ja palata hetkeksi niihin aikoihin kun itsellä oli mielikuvitusmaailma (tai kokea miltä tuntuu kun on mielikuvitusmaailma) niin katsoppas tästä leffa! Mutta tosiaan jos olet vähänkään herkempi ja itket edes siinä Titanicissa niin varaa nenäliinoja mukaan! Minulla niitä ei ollut..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...