torstai 15. joulukuuta 2011

Look both ways


Tällä hetkellä Yleltä tulee elokuva Look both ways eli Katso molempiin suuntiin. Kyseessä on australialainen tragikomedia vuodelta 2005. En ehtinyt seuraamaan elokuvaa aivan alusta saakka, mutta yksi kohtaust teki minuun vaikutuksen ja niinpä jäin katsomaan tätä. Haluan nähdä tämän kokonaisuudessaan jokin kaunis päivä ja tämä nousi ehdottomasti must-see-leffojen kärkisijoille! Elokuva on voittanut paljon palkintojakin maailmalla. Pääosissa nähdään William McInnes, Justine Clarke, Anthony Hayes ja Lisa Flanagan, joista kukaan ei oikeastaan sano minulle vielä ainakaan mitään.

Se kohtaus, mikä teki minuun vaikutuksen on päähenkilöiden Nickin ja Merylin välinen keskustelu. He ovat siis kummatkin enemmän tai vähemmän tekemisissä junaturman kanssa ja tapahtuneen jälkeen he ovat nähneet ympärillään vain kuolemaa, mielikuvina. Esim. Meryl on nähnyt lapsen hukkuvan uima-altaaseen vaikkei lapsi oikeasti hukkunutkaan vaan sukelteli. No kohtauksessa Nick kertoo toistaiseksi puolituntemattomalle Merylille näistä näyistä ja Meryl kertoo kokevansa aivan samalla tavalla. Nick kysyy Meryliltä näkeekö tuo kuolemaa häntä katsoessaan ja Meryl vastaa kieltävästi. Tämän jälkeen hän kysyy puolestaan Nickiltä saman kysymyksen saaden myöskin kieltävän vastauksen. Kohtaus on aivan uskomattoman koskettava!

Joten kyllä, tämä elokuva on pakko nähdä kokonaan! Nyt se menee kyllä railakkaasti ohi vaikka sitä olenkin jonkun verran nähnyt.. Mutta puolesta välistä katsottuna mikään elokuva ei ole niin hyvä kuin voisi. Mutta joskus vielä! Tähän loppuun vielä traileri;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...