maanantai 12. marraskuuta 2012

Drive (2011)

"Julma ja räjähtävä. Herkkä ja intensiivinen. Ultraviileä ja ultraväkivaltainen... Veren värjäämien neonvalojen sävyttämä L.A. noir-mestariteos."
- T. Risala, Iltalehti-


Kerrankin Iltalehden suunnalta tuli jokin oikeesti osuva arvostelu ja olin hieman yllättynyt löytäessäni dvd:n takakannesta moisen heiton. 
DRIVE on selkeästi yksi viime vuoden parhaimpia ja siinä mielessä myös aliarvostetuimpia elokuvia. Oletteko koskaan katsoneet sellaista elokuvaa, joka muuttuu jokaisen katsomiskerran jälkeen aina vain paremmaksi? Sitä vain jotenkin rakastuu tiiviimmin siihen elokuvaan. Mulla sellainen elokuva on ollut mm. Brokeback mountain. Ja sitten katsoin tämän ekan kerran ja olin myyty, katsoin uudestaan ja sekosin. Nyt monen, monen katsomiskerran jälkeen voin niin maan rehellisesti todeta tämän kysyttäessä yhdeksi lempielokuvistani.
Tämä elokuva oli oikeastaan tietoisesti myös ensikosketukseni Ryan Goslingiin, joka niinikään on syystä ja toisesta noussut kovaa vauhtia suosikkinäyttelijöiden listoille. Jotenkin uskomatonta miten se mies kykenee tässäkin elokuvassa ilmaisemaan kaikki ne tunteet sanomatta juuri mitään. Mies, jonka ei tarvitse sanoa mitään ja silti lumoaa valkokankaalla.
Mikähän on seuraava Goslingin leffa?
Täytyy nostaa myös luvattoman kaunis näyttelijätär, Carey Mulligan, pöydälle. En ole kyseiseltä neitokaiselta nähnyt tietääkseni mitään muuta elokuvaa, mutta mielenkiinnolla katsoisin jos sellainen vastaan tulisi..

Jep. Ei mulla puoli yheltä yöllä nyt ole mitään muuta sanottavaa. Paitsi että elokuva on täydellinen pakkaus kaikkea mitä elokuvalta voi odottaa. Suosittelen kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...