maanantai 19. marraskuuta 2012

Kuinka paljon teinimeininkiä mahtuu yhteen viikonloppuun?

Se on jännä kysymys se. Nyt seuraa suuri paljastus; olen foorumiroolipelaaja ja ollut sitä jo vuodesta käpy ja kirves. Nyt erään roolipelin puitteissa pidettiin yhtä elämättömän kaverini kanssa leffa/tv-sarjamaratoni, jonka ehtona oli että sarjassa/leffassa piti esiintyä jomman kumman hahmona toimiva ulkka. Listataanpa nämä pätkät jonkinlaiseen paremmuusjärjestykseen. Yllättävää kyllä, se on aika helppoa!
Öm.. Tulee sisältämään spoilereita!


6. ALEX RIDER & STORMBREAKER (2006) on jotain niin käsittämättömän kamalaa katsottavaa että melkein alkoi itkettämään. Tällä leffalla aloitettiin koko viikonloppumme ja voin sanoa että epätoivo oli paras kaveri sillä hetkellä. Leffa kertoo.. Alex Riderista, jonka joku setä kuolee agenttihommissa ja jännän kiemuran kautta Alexin pitää 14 vuotiaana pentuna hoitaa homma loppuun. Hänet lähetetään salaiseen agenttikouluun, jossa hän sitten oppii kaiken ja saa kaikki tarvittavat pelit ja vempeleet mukaansa. Jotenkin koko elokuvaa ei vain pysty uskomaan, koska tosiaan teini-ikää lähestyvä poika toimii kuin James Bond konsanaan. Ei näin.
Syy miksi katsottiin elokuva, Alex Pettyfer. Oli kamalaa katsoa tämä leffa jo senkin takia että edellinen leffa minkä herralta katsoin oli Magic Mike. Mutta koska jokaisesta jutusta pitää löytää jotain hyvää niin löytyi tästäkin, nimittäin Andy Serkis vetää pikkupahiksen roolia ihan tyylilleen uskottavasti! Joskin vähän itkettää että Serkis on tämmöisessäkin ehtinyt olla mukana..


5. VAMPIRE DIARIES SEASON 1 (2009) oli sellainen rupeama että.. En tiedä mitä sanoisin. Koko sarja alkoi yllättävän hyvin, mutta sitten jossain vaiheessa se teinidraama sai vallan ja sitä pursui joka hemmetin tuutista. Kyseenalaistin myös paljon asioita ja jotenkin jännästi sarjassa vastattiin niihin kaikkiin. Ja olihan tämä pätkä parempi kuin Twilightit, mutta siihenhän ei kai hirveemmin tarvita mitään? Tässä ainakin oli edes hitusen uskottavampia vampyyrejä vaikka edelleen vaadin että vampyyrit on pahoja. Jos nyt unohdetaan kaikki Draculat ja oikeasti uskottavat vampyyrit ja yritetään löytää tästä sarjasta se jokin niin sanoisin että Damon Salvatore oli alkuun edes aavistuksen uskottava. Sitten se saatana meni ja rakastui Elenaan (oho spoiler) ja se uskottavuus meni sen sileän tien. Velipoika Stefan Salvatore taas ei pystynyt edes vakuuttavasti uhkailemaan tai leikkimään vaarallista.
Ja lyhyesti homman nimihän on tämä; kaksi vampyyriveljestä palaavat peräjälkeen vanhalle asuinalueelle ja siellä on tyttö, joka on kuin heidän molempien uudelleen syntynyt ensirakkautensa. Ulkonäöllisesti siis. Draamaahan tästä saa eikä mitään muuta.
Syy miksi katsottiin; Ian Somerhalder. Itse muistan herran enimmäkseen Lostin Boonena mutta kieltämättä herra oli tässä ihan.. vakuuttava. Ainakin melkein loppumetreille saakka. Ehdottomasti kyllä sarjan kantava voima, mutta siihenkään ei kyllä paljon tarvita kun vastassa on maailman ärsyttävin teinityttö ja ärsyttävä pikkuveli. Mutta Ian Somerhalder, ah! Se teinityttö sisälläni nostaa päätään, anteeksi siitä.


 4. HEARTBREAKER (2010), elokuva joka pilasi käsitykseni yhdestä roolipelihistoriani ihanimmasta hahmosta. Siitä ei sen enempää, mutta pilallehan se meni. Romain Duris juoksemassa tai vääntämässä itkua, ei näin. Elokuvahan oli siis ihan.. sinänsä tähän mennessä katsotuin pätkä. Ihan hauska ranskalainen rakkauskomedia, mutta itse en sen suuremmin näiden lässyleffojen perään ole joten en voi sanoa nauttineeni kovinkaan tähdellisesti. Mutta nousu on ylöspäin! Ja onhan Duris oikein.. charmikas! Ei voi muuta sanoa..
Elokuvahan siis kertoo pienestä porukasta, joiden tehtävänä on pelastaa naisia kamalista avioliitoista. Durisin esittämä mies, Alex, on porukan ulkonäkö ja näyttlijätaidoillaan mies huumaa naiset ja saa nuo uskomaan parempaan huomiseen.. Huomiseen ilman sitä miestä, jonka kanssa nyt ollaan "onnellisesti naimisissa". Nakki kuitenkin napsahtaa siinä vaiheessa kun Alex sattuu itse rakastumaan..
Syy miksi leffa oli listallamme on tosiaan Romain Duris ja herralta voisin kyllä haluta nähdä jotain muitakin elokuvia. Duris teki vaikutuksen.. Mutta ei sinä hahmona, joka se päässäni oli siihen hetkeen saakka ollut. Jos näkisin sen vähän enempi pahiksena tai edes vakuuttavampana niin sitten toivottavasti mielikuvat juoksevasta Durisista (hidastetusti) katoaisivat pääkopastani..


 3. LOST SEASON 2 (2005):sta ei katsottu oikeastaan kuin pari jaksoa, koska Michelle Rodriguez vetää niin älyttömän ärsyttävän roolin tässä kyseisessä sarjassa ettei sitä vain kestänyt katsoa paria jaksoa kauempaa. Itse suurena Michelle-fanina lasken tämän niihin teoksiin, joita en häneltä kovin vapaaehtoisesti katso. Lostista tykkään tiettyyn pisteeseen saakka, mutta Ana-Lucia hahmona on niin tajuttoman ärsyttävä että jotain rajaa!
Mikä on Lostin idea? No tuota.. Joukko ihmisiä haaksirikkutuu saarelle, siellä alkaa tapahtua kummia ja sitten vastauksia luvataan joku kuusi kautta mutta niiden sijaan saadaan vain lisää kysymyksiä? En osaa selittää sitä. Ensimmäinen kausi oli jotain aivan nerokasta, mutta sitten jossain vaiheessa tapahtui jotain ja sitä tippui kärryiltä ja pahasti. Pitäisi pitää Lost-maratoni joskus ja selvittää itselleen vähän että mitä hittoa ja miksi?
Syy miksi katsottiin on juurikin Michelle Rodriguez, joka on allekirjoittaneen suosikkinaishahmon ulkka. Kiitos siitä Michelle, olet paras kaikista! (Paitsi silloin kun esität Ana-Luciaa, hyvä että kuolit.)


 2. HARRY POTTER JA KUOLEMAN VARJELUKSET, OSA 2 (2011) on sitten Potter-elokuvasaagan viimeinen osa (Luojan kiitos). Itse hypin aina vain vähemmän riemusta mitä useammin katson näitä elokuvia. Potter oli lapsuuteni, kasvoin sekä kirjojen että elokuvien parissa. Potterit tulee aina olee osa mua, mutta nämä elokuvat on vain sulaa raiskausta jos yhtään lähtee vertaamaan kirjoihin. Ja vaikka ei kirjoista puhuisikaan, olen kuullut monen sanovan etteivät ymmärtäneet elokuvia täysin koska eivät ole lukeneet kirjoja. Tämähän on täysin huono asia! Itse en koskaan tykkää leffoista, jotka perustuvat johonkin kirjaan tai sarjakuvaan ja sitten tekijät olettavat että katsoja tuntee maailman entuudestaan eikä sitä tarvitse selittää. Pottereissa tapahtui samalla tavalla.. Ja edelleen, suurin synti oli se että sarjaa alettiin tekemään ennen kuin viimeinen kirja oli julkaistu! Kuka alkaa tekemään elokuvaa ilman että tietää loppuratkasua? Äh..
Syy miksi katsottiin.. Koska Voldemort tappaa kaikki maahiset ja kävelee niin törkeen coolisti Irvetan verisillä lattioilla. Se oli oikeasti se syy miksi tämä elokuva valittiin. Ralph Fiennes, jos Potter-leffoissa on jotain täydellistä niin Voldemort.


1. FRACTURE (2007) oli ehdottomasti paras elokuva tällä erää. Se kertoo syyttäjästä, jonka helpohko tehtävä on saada murhan tunnustanut mies vankilaan. Harmi että murhan tehnyt mies sattuu olemaan Anthony Hopkins ja syyttäjän toimii vasta-alkajana Ryan Gosling. Ei helppo homma sitten olekaan niin helppo!
Elokuva oli oikeastaan aika mieletön. Haluaisin ehdottomasti katsoa tämän uudestaan, koska olen ihan varma että niin paljon hienoja yksityiskohtia jäi huomaamatta! Jos kaikki viikonlopun elokuvat olisi ollut samaa tasoa, olisin jo taas taivaassa. Harmi että ei.
Mutta syy siihen miksi katottiin tämä leffa, ei le Hopkins vaan Ryan Gosling! Herraa on aina mielyttävä katsoa eikä hän ole elokuvallisesti pettänyt minua vielä kertaakaan. Hänethän voi pongata mm. ihanasta Drivesta ja sen lisäksi mm. Vallan kääntöpuolesta. Drivea suosittelen kaikille (edelleen, nyt ja aina) mutta Vallan kääntöpuolen ongelma on lähinnä George Clooney..

No mutta sellainen maratoni sillä kertaa! Aika teinidraamaa lähinnä, mutta löytyihän sieltä tuo yksi helmikin! Jos haluaa heittää aivot kirjaimellisesti narikkaan niin tässä on kenties pari vaihtoehtoa niille illoille.. Jepjep!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...