maanantai 12. marraskuuta 2012

Thelma & Louise (1991)

Tänään kouluviikko alkoi elokuvalla, joka tosiaan tuntui jakavan porukan täysin puolesta ja vastaan. Sitä välinputoajasakkia ei tuntunut olevan ollenkaan vaan tyypit joko rakastivat leffaa (kuten allekirjoittanut) tai sitten vihasivat sitä. Tämä elokuva kuului osaltaan niihin elokuviin, joiden näkemistä meikä odotti koko syksyn. Olinhan minä tämän aikaisemminkin nähnyt kun dvd hyllystä löytyy, mutta kuitenkin..


THELMA & LOUISE on vuoden 1991 elokuva, joka kertoo kahden naisen epäonnistuneen lomamatkan muuttumisesta pakomatkaksi, jonka lopputuloksen monet elokuvaharrastelijat tuntuvat tietävän vaikkeivät ole elokuvaa nähneetkään. Elokuvahan alkaa siitä kun Thelma ja hänen ystävänsä Louise lähtevät viikonloppulomalle kohti syrjäistä vuoristomökkiä. Matka saa kuitenkin epämiellyttävän käänteen kun Thelma meinaa joutua raiskauksen uhriksi ja Louise ampuu kyseisen miehen. Elokuva onkin suurimmalti osin naisten ja miesten vastakkainasettelua ja sitä kuinka.. oma elämä on elettävä niinkuin itse parhaakseen katsoo? Tai ei ehkä aivan, mutta niin mä sen näkisin.
Elokuvasta olisi ehkä voinut tehdä lyhyemmänkin. Siellä on muutamia täysin turhia kohtauksia ja aika-ajoin kyseinen pätkä tuntuu äärimmäisen pitkäveteiseltä. Mutta jos elokuvaa asennoituu katsomaan oikein, sitä rakastaa. Niin kävi minulle joskus kun tämän ensimmäisen kerran katsoin.
Elokuvanhan on ohjannut Ridley Scott, jonka yksi uusimmista tuotoksista oli vähän aika sitten elokuvissa; Prometheus. Itse en mennyt kauhuleffapelkoisena katsomaan sitä, mutta oli kuulemma hyvä. Itse nostaisin ohjaaja/tuottajalta leffaksi Robin Hoodin vuodelta 2010. Itse suurena Robin Hood-fanina suosittelisin kyllä kaikille vaikka edelleen Kevin Costnerin Robin Hood on parempi.

Mutta joo! Thelma ja Louise! Ehdottomasti katsomisen arvoinen pätkä vaikka aika-ajoin tosiaan hieman pitkäveteinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...