maanantai 22. elokuuta 2011

Movie Monday #11 - Ärsyttävin elokuvahahmo

Olen tehnyt kärpäsestä härkäsen miettiessäni tätä Movie Mondayn yhdettätoista haastetta ja ensimmäinen ajatukseni oli Harry Potter-sarjan ärsyttävistä ärsyttävin päähenkilö, joka sattuu olemaan ärsyttävä vain elokuvissa muttei kirjoissa. Seuraavaksi ajattelin että "Hei! Twilight-elokuvat käsittävät ainoastaan ärsyttäviä hahmoja!". Sitten ajattelin että josko kirjoittaisin elokuvista huolimatta maailman ärsyttävimmästä sarjahahmosta, Hopeanuolen pojasta Weedistä.
Sitten totesin että ei, kirjoitan Harry Potter-sarjan Ginny Weasleystä.

Bonnie Wright näyttelee Harry Potter-elokuvissa Weasleyn perheen nuorimmaista lasta ja perheen ainoaa tytärtä, Ginny Weasleyä. Muistan että hahmo oli jo kirjoissa älyttömän turhauttava ja aivan mahdottoman ärsyttävä. Mutta, jos mahdollista, Wrightin esittämä Ginny on vielä kirjan Ginnyäkin ärsyttävämpi.
Hahmo esiintyy ensimmäisen kerran Viisasten Kivi-elokuvassa, jossa pieni tyttö roikkuu äitinsä kädessä ja ujona tuijottaa suurta ja mahtavaa Harry Potteria, joka on pyytänyt tuon äidiltä neuvoa kuinka päästä asemalaiturille. Jatkossa seuraamme tämän Harry Potter-fanitytön raivostuttavan ujoa ja ilmeetöntä käytöstä joka ainoassa elokuvassa.

Eniten Ginnyssä ärsyttää se, että ensin tuo on oikeasti kirjoissa ja elokuvissa esiintyvä Harry Potter-fani ja seuraavassa hetkessä tuo on umpirakastunut tuohon poikaan-joka-elää. Ginny on myös raivostuttavan kaikkitietävä ja täydellinen. Onhan Hermione Grangerkin yhtä kaikkitietävä ja täydellinen, muttei kuitenkaan juuri ärsytä katsojaa. Ginny sen sijaan.. Ei muuta te ekuin keskittyy olemaan ärsyttävä. Nyt on pakko vielä avautua Rowlingin kirjoittamasta epilogista, joka oli kuin piste iin päälle. Seuraa siis SPOILER!!
Ginny ja Harry menevät yhteen, mikä on itsessään jo oksettavaa. Kuvitelkaa itsenne menemään naimisiin parhaan kaverinne pikkusiskon/veljen kanssa. Toisekseen vaikka kaikki tätä ajatustapaa vihaavatkin; Harry ja Ginny parina ovat kuin Harryn vanhemmat; Ginny on ilmetty Lily ja Harry taas ilmetty isänsä James. Nuo saavat kolme lasta, joiden nimet ovat kamalinta maailmassa.
Voin vain kysyä yhden kysymyksen; mitä helvettiä Rowlingin päässä liikkui kun hän loi Ginny Weasleyn ja vei hänet vielä vihille Harry Potterin kanssa? Entä miten Bonnie Wright ei onnistunut saamaan yhtään erilaista ilmettä aikaiseksi kahdeksan elokuvan aikana? Näitä ihmeitä on syytä mietiskellä ja näin ollen totean Ginny Weasleyn koko elokuvamaailman ärsyttävimmäksi hahmoksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...