sunnuntai 14. elokuuta 2011

MovieMonday #2 - Rakkain elokuvahahmo

Ajattelin ensin että rakkain elokuvahahmo olisi älyttömän vaikea, koska rakastan niin älyttömän monia elokuvia ja hahmoja, mutta.. Tuijoteltuani hetken leffahyllyäni ja ajateltuani nimenomaa hahmoja elokuvissa enkä itse elokuvia, totesin että vuoden 1976 Rocky-elokuva päähenkilöineen kyllä vie voiton mennen tullen!

Tästä on nyt muutama vuosi kun tutustuin Rocky-elokuviin ja ensimmäinen kysymykseni oli "miksi tuo mies puhuu noin oudosti?" ja äitini selitti minulle jotain näyttelijälle tapahtuneesta kasvohalvauksesta. Aluksi olin hyvin negatiivinen, koska en pidä lihaskimpuista ja siitä että porukka vain mättää toisiaan turpaan. Ei siinä tunnu olevan mitään järkeä. Elokuvan lopulla olin kuitenkin jo ihan myyty ja seuraavana päivänä juoksin Anttilaan ja ostin Rockyt 1-6. Kutosta en sitten katsonutkaan ennen kuin vasta viime vuonna, koska pelkäsin että Rocky häviää.

Mikä siis on hienointa Rockyssa hahmona? Eniten hahmossa minuun vaikutti se älyttömän suuri päättäväisyys. Se ettei hahmo koskaan antanut periksi vaan yritti ja yritti ja yritti.. ja vielä kerran yritti. Vaikka tuo hakattiin tohjoksi, tuo jatkoi yrittämistä. Hahmo on hyvin inspiroiva ja jos tuntuu ettei mikään onnistu niin siinä tapauksessa ei kun Rocky pyörimään. Kyllä varmasti tulee suuri tehobuusti! Koska Rocky on ykkönen ja Rocky ei häviä.
Rocky on muutenkin sympaattisuuden perikuva. Hahmo monine ulottuvuuksineen; toisaalta päättäväinen nyrkkeilijä, toisaalta pikkupoika joka vain haluaa seurata unelmiaan.. ja toisaalta taas rakastava aviomies.
Rocky on ehdottomasti kaikista elokuvamaailman hahmoista eniten minuun vaikuttanut hahmo! Hauskinta on että en pidä Sylvester Stallonesta, mutta rakastan Rockya. Rocky on hahmo, joka luultavasti tulee motivoimaan minua päivieni päähän. Kiitos Rocky.

Movie Monday

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...