keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Beasts of the Southern Wild

Okei, en sitten koskaan mennyt katsomaan Skyfallia, koska totesin ettei James Bondit kiinnosta mua niinkään paljoa että kyseistä leffaa jaksaisin edes 6 eurolla lähteä katsomaan. Ne katsokoon, joita kiinnostaa ja jotka uskovat saavansa siitä enemmän irti kuin allekirjoittanut! Sen sijaan käytiin kaverin kanssa katsomassa toinen, valloittava oscar-ehdokas-nassukka..


BEASTS OF THE SOUTHERWILD kertoo Hushpappystä, tytöstä jota on siunattu mielikuvituksella ja rohkeudella. Hän elää temperamenttisen isänsä kanssa Bathtubissa, paikassa joka on eristetty muusta maailmasta tulvavaaran takia. Myrskyn noustessa yllättäen Bathtubin ylle, kaikki elollinen tuntuu jäävän veden alle ja ajanmyötä suolavesi tuhoaa loputkin tulvasta selvinneet kasvit ja eläimet.
Beasts on juuri niitä elokuvia, joista trailerin perusteella pystyi sanomaan että tässä on tuleva oscar-ehdokas. Älkää vaan kysykö mistä moinen tunne kumpuaa, mutta niin se vain oli. Mitä ehdokkuuksiin tulee, tätä kyseistä pätkäähän muistettiin parhaalla elokuvalla, sovitetulla käsikirjoituksella, Benh Zeitlin sai ehdokkuuden ohjaamisesta ja mikä ihaninta, nuori Quenzhané Wallis sai parhaan naispääosan ehdokkuuden roolistaan Hushpappyna. Se että mitä, kuusi vuotias tyttö (tai seitsemän, kahdeksan?) palkittaisiin oscarilla, tuntuu aavistuksen pelottavalta mutta mikäli niin tulee käymään.. ehdottomasti hurraan tytölle niinä aamuyön tunteina kuin kyseinen pysti jaetaan! Jos taas oscaria ei siunaannu.. Ei se mitään! Tässä tytössä on näyttelijän ainesta ja tullaan varmasti kuulemaan Wallisista vielä jatkossakin.. toivon mukaan! Mikä jäi tämänkin elokuvan kohdalla hieman kaivertamaan niin se ettei elokuvalle suotu ehdokkuutta parhaasta musiikista, oli meinaan niin hienoja biisejä taas kilokaupalla että voi luoja!

Tässäpä muuten elokuva, josta on jotenkin äärimmäisen vaikeata kirjoittaa mitään. Tämä leffa pitää nähdä, jotta ymmärtää mikä tässä on niin hienoa! Joten nyt loppui tämä turhanpäiväinen jaarittelu, juoskaa pää kolmantena jalkana leffaan siitä! Tässä vielä traileria mikäli ette ilman suurempia vakuutteluja suostu lehvaa katsomaan;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...