keskiviikko 30. tammikuuta 2013

BBC:n Robin Hood

Olen nähtävästi paasannut tästä aiheesta useampaankin otteeseen, mutta itse BBC:n sarjasta ei ole tullut pälistyä, joten korjataanpa se virhe nyt samantien! Viime viikonloppunahan pidettiin kaverin kanssa.. Aika mittava, n. 28 tuntinen maratoni kyseisen sarjan merkeissä!


BBC:n ROBIN HOOD on Britanniassa vuosina 2006-2009 ilmestynyt, kolme tuotantokautta kattava tv-sarja tuosta Sherwoodin sankarista. Tarina on periaatteessa se sama; Robin of Locksley palaa Pyhässä Maassa käydystä sodasta vain huomatakseen että oikea sota on alkamassa Nottinghamissa. Paha sheriffi ja hänen oikea kätensä ovat kovaa vauhtia orjuuttamassa kansaa ja samalla prinssi Juhana yrittää syrjäyttää kaukomailla sotimassa olevan veljensä.
Kun ensimmäisen kerran katsoin tätä kyseistä sarjaa, en ollut ollut yhtään tietoinen että BBC ylipäätään on tehnyt mitään sarjaa Robin Hoodista. Olin myös jokseenkin vastahakoinen alkuun, koska.. No minun The Robin Hoodini on ja tulee aina olemaan Kevin Costner ja olin yhtä ennakkoluuloinen Jonas Armstrongia kohtaan kuin mitä olin Russel Croweakin kohtaan silloin vuonna 2010.. Mutta ennen kuin sen päivän jakso oli ohi, olin jo myyty. Ja sitten jännästi jalat veivätkin minut Anttilaan kahmimaan tuotantokaudet itselleni.

Sarjaa suosittelen lämpimästi kaikille Robin Hoodin ystäville, sillä sarja tosiaan kestää useamman katsomiskerran, se on vallan viihdyttävä loppuun saakka.. Eikä se ole yhtään liian pitkä. Ja BBC teki harvinaisen selväksi sen tosiasian että kolmoskausi varmasti jäi viimeiseksi. Se, mitä se sitten käytännössä tarkoittaakaan, se jääköön jokaisen selvitettäväksi.
Ensimmäinen kausi on hyvä, mutta siitä jotenkin huokuu se kuinka sarjaa lähtiin ensin tekemään vähän ehkä pienellä (pienellä ja pienellä, mistä sen nyt ottaa) budjetilla ja kokeilumielessä. Se kuitenkin menestyi ja kakkososassa aletaan ehkä selvemmin rakentamaan suurempaa pääjuonta, joka ekasta kaudesta oikeastaan puuttuu lähes kokonaan. Kolmoskausi taas huipentuu täydellisesti niin juonen, hahmojen/näyttelijöiden kuin puvustuksen/lavastuksen puolestakin. Eli toisin kuin yleensä.. Tässä sarjassa mitä pidemmälle mennään, sitä paremmaksi muututaan. Mutta luojan kiitos he lopettivat sarjan kolmanteen kauteen, koska en usko että neloskausi olisi tuonut enää mitään hyvää sarjaan.


Yhtä tiettyä ohjaajaa sarjalle on vaikea mainita, koska ohjaajia näyttäisi olevan enemmän kuin laki sallii. Samoin käsikirjoittajia, mutta nämä seikathan eivät ole kovin ihmeellisiä tv-sarjojen maailmassa. Mutta imdb nimeää Foz Allanin ja  Dominic Minghellan sarjan luojiksi joten annetaan kunnia heille. Mitä näytelijöihin taas tulee.. Jonas Armstrong tosiaan vetää pääroolin melkein yhtä uskottavasti kuin Kevin Costnerkin aikanaan. Keith Allenia taas voisi hyvillä mielin verrata Alan Rickmanin sheriffisuoritukseen ilman mitään katumusta. Allenin versio sheriffistä toimii tässä yhteydessä aivan täydellisesti.. ja pahisten kastiin kun heitetään vielä Richard Armitage Guy of Gisbournena niin kolmiohan on oikeastaan täydellisempi kolmio kuin tuossa Prince of Thievesissä, vaikka siinä Michael Wincott vetikin myös loistavan roolisuorituksen.. Mutta kaikella rakkaudella, kyllä Armitage Guyn roolilla viet tämän sarjan pyhän kolminaisuuden voittoon. Jos nyt on lähdettävä vertailemaan.

Mutta eikai mulla muuta sitten. Suosittelen kaikille! Nyt voisin aikani kuluksi pistää Russel Crowen pyörimään niin olisi taas kaikki Robin Hoodit Disneytä ja Sukkahoususankareita lukuunottamatta katottu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...