keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Ella ja kaverit

Tähän väliin hyvät uuden vuoden toivotukset kaikille lukijoille! Allekirjoittaneen uusi vuosi vaihtui Batmanin merkeissä! Itseasiassa tarkalleen vuoden vaihtuessa, Batman ja Bane oli juuri aloittamassa viimeistä taistoaan. Mutta tosiaan koska siitä on jo kertaalleen kirjoitettu.. Jatkan siitä, millä alotin uuden elokuvavuoden!


ELLA JA KAVERIT on vastikään ensi-iltansa saanut suomalainen, lapsille suunnattu komedia josta löytyy kyllä huumoria aikuisempaankin makuun! Lähdin kummipoikani kanssa kyseistä pätkää katsomaan ja otin elokuvassakäynnin nimenomaan ajanviettona pojan kanssa. En odottanut elokuvalta mitään elämää suurempaa eikä se nyt elämää suurempaa ollutkaan.. Mutta positiivinen yllätys se oli! Vaikka kolme ja puoli vuotiaalle pojalle elokuva taisi olla aavistuksen liian pitkä.
Ella ja Kaverit pohjautuu Timo Parvelan suosittuun lastenkirjasarjaan ja sen verran makoisa kokonaisuus herran kirjoista oli saatu aikaan että jatko-osia sopii toivoa!

Elokuva sijoittuu pieneen kylään, jonka koulu on lakkauttamisuhan alla.. Itseasiassa se on käytännössä jo lakkautettu, koska paikallinen F1-kuski.. tai kuskin isä.. haluaa rakentaa sen paikalle ajoradan. Koulun lapset siirretään jättiläismäiseen koululaitokseen, josta he lähtevät takaisin kotiin.. puolustamaan kouluaan ja kotejaan, jotka niinikään joutuvat purku-uhan alle!
Elokuva on hyvin ajankohtainen.. Ja vetosi ainakin minuun, jonka pieni kyläkoulu lakkautettiin sopivasti viime vuonna. Ajankohtainen asia höystettynä lapsille ja aikuisille suunnatuilla huumoreilla.. Täytyy myöntää, tässä teoksessa onnistuttiin! Hieno elokuva ja katsoisin jopa ehkä uudelleen.. Oikeassa seurassa tietty!

Sitten täytyy hieman kehua sitä pikkumiestä, jonka kanssa leffassa käytiin! Olen nyt käynyt hänen kanssaan katsoamassa Ella ja Aleksi-elokuvan sekä Risto Räppääjä ja Viileä Venlan. Ja pienestä pitäen olen opettanut että salissa pitää olla elokuvan ajan hiljaa.. ja että jutellaan elokuvan jälkeen! Oppi on mennyt perille ja vaikka elokuva hieman pitkäveteiseksi ilmeisesti muuttukin.. Kyllä osattiin (tai ainakin yritettiin) olla hiljaa loppuun saakka! Voinko olla ylpeämi? No en voi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...