keskiviikko 23. tammikuuta 2013

The Fountain

Noniin sitten tipahdetaan hetkeksi pois sieltä oscar-gaalan synnyttämästä hurmiosta ja keskitytään ajattelemaan vähän vanhempaa tavaraa. Juhlistettiin oman lyhäriprojektimme 'virallistumista' pienehköllä elokuvaillalla ja koska Hugh Jackman-fanejahan tässä suurimmalti osin kai ollaan, katsottiin vihdoin elokuva, joka on lojunut hyllyssäni aivan liian kauan ja joka, kuten aina, osoittautui vallan katsottavaksi kokemukseksi.. (Ei muuten ollut allekirjoittaneen dvd, mikä soittimeen pujahti tuona iltana..)


THE FOUNTAIN on Darren Aronofskyn vuoden 2006 elokuva, jota tähdittämässä nähdään tosiaan arvon herra Jackman ja hänen aisaparinaan Rachel Weisz. Mistä elokuva kertoo? No tuota.. Siinä on pääosissa pariskunta, Tommy ja Izzy, joista jälkimmäisellä on pahalaatuinen kasvain päässään. Tommy taas on.. tutkija, joka yrittää löytää kasvaimeen parannuskeinoa. Izzy on sujut lähestyvän poismenonsa kanssa, toisin kuin aviomiehensä, ja on ymmärtänyt jotain mitä muut eivät. Hän on kirjoittanut kirjan, jonka loppuratkaisun hän jättää miehensä kirjoitettavaksi.
Miten tämän elokuvan voi selittää ensimmäisen kerran jälkeen? Ei mitenkään. Aivan täydellisen kaunis kertomus kuolemasta ja ikuisesta elämästä.. Ja täynnä symboliikkaa, joka vetoaa lähes poikkeuksetta meikäläiseen. Mutta jopa kovimmankin fanin on myönnettävä se tosiasia että elokuvassa on joitain.. 'mitä hittoa?'-hetkiä, joita ei vaan pysty selittämään. Ei siis voida puhua täydellisestä elokuvasta jos moista termiä voi ylipäätään elokuvista käyttää, mutta jos haluaa katsella jotain, missä on ajateltavaa, kauneutta, henkisyyttä, kuoleman käsittelemistä, symbolein.. Ja Hugh Jackman niin oi tämä on juuri oikea elokuva! Mutta tosiaan samalla elokuva, joka on katsottava useamman kerran jotta sen voisi täysin sisäistää. Mutta sellaisiahan ne parhaat elokuvat on; kestävät useamman katselukerran. Toisaalta tästä elokuvasta joko pitää tai ei pidä, en usko että sitä välimaastoa juuri löytyy.
Nyt päätän tämänkin merkinnän hyvin nopeaan, koka en koe pystyväni antamaan tarpeeksi arvoa tälle pätkälle näin kirjoittamalla. Katsokaa ja ihastukaa! 

ps. Sen verran piti sanoa että sarjassamme parhaiden musiikkien elokuvat. Ainiin ja oodi lavastajille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...