lauantai 16. maaliskuuta 2013

Grease


GREASE on Randal Kleiserin ohjaama musikaali vuodelta 1978 ja sen pääosissa nähdään John Travolta ja Olivia Newton-John. Kleiserin muita tunnetumpia teoksia on mm. Walt Disneyn Valkohammas vuodelta 1991. Travoltaa taas voi bongailla mm. Saturday Night Feveristä ja koska Oscar-gaala on edelleen tuoreena mielessä, pitänee mainita että Travolta jakoi tänä vuonna jonkun pystin, en vaan nyt kuollaksenikaan muista että minkä. Varmaan jonkun, mikä meni arvattavasti Les Misérablesille. Newton-Johnia taas en ole sen suuremmin missään muualla nähnyt.. Paitsi ilmeisesti Lost-sarjassa, tietää imdb taas kertoa. Tämä nyt oli aika hämmentävä tieto..

Grease kertoo Sandystä, naapurin kiltistä tytöstä, joka rakastuu kesän aikana Dannyyn, joka taas kuuluu highschoolin pahoihin poikiin. Sandy on kotoisin Australiasta ja hänen oli määrä palata kotiin kesän jälkeen, mutta suunnitelmat muuttuivat ja hän jäikin Jenkkeihin. Toisistaan tietämättä, he aloittavat highschoolin viimeisen vuoden samassa koulussa ja muutaman mutkan päättä löytävät taas toisensa. Mutta kun Dannyllä on imagonsa, voiko heidän kesärakkautensa kestää läpi lukuvuoden?
Greasen laulu- ja tanssi-esitykset ovat leppoisia ja jäävät helposti pyörimään päähän. Tämä kyseinen musikaali oli ehkä Maija Poppasen jälkeen yksi niistä ensimmäisistä mitä koskaan näin ja jotenkin rakastuin samantien tähän pätkään. Nyt kun tämän katsoi pitkästä aikaa uudestaan, jotkut varsinkin Newton-Johnin lauluesitykset särähtivät hieman korvaan, mutta se nyt ei menoa niinkään haittaa. Sanoisin että vaikka tämä elokuva on tehty 35 vuotta sitten, ei aika ole vaikuttanut kovinkaan radikaalisti.
Jos biiseistä pitää jotain sanoa niin sanotaanpa tämä; tiesittekö että ohjaaja Randal Kleiser vihasi mm. leffan viimeistä biisiä, You're the one that I wantia. Hänen mielestään se kuulosti kamalalta vaikka monet ovatkin maininneet kyseisen kappaleen yhdeksi elokuvan parhaimmista. Kleiserin on sanottu vihanneen myös elokuvan aloitusbiisiä, Greasea, koska hänen mielestään se ei ollut kovinkaan sopiva aloittamaan 1950-luvulle sijoittuvaa elokuvaa.

Mutta joopajoopa. Hieno musikaali, jotenka katsokaapa tämäkin taas joo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...