tiistai 12. maaliskuuta 2013

Itse Ilkimys


ITSE ILKIMYS on loistava animaatioelokuva parin vuoden takaa, vuodelta 2010. Se kertoo miehestä nimeltä Gru, joka on yksi maailman mestaririkollisista. Eräänä päivänä uutiset huutavat paniikissa; Joku on varastanut pyramidin eikä tekijästä ole tietoakaan! Tämä kertoo jotain Grun rikollistasosta.. Paitsi että se ei ollut Gru, joka pölli tämän pyramidin.
Kostaakseen ja näyttääkseen tälle tuntemattomalle rikolliselle, joka uhkaa hänen tietynlaista valta-asemaansa, Gru kehittää suuren suunnitelman yhdessä keltaisten kätyreidensä kanssa; Hänen seuraava missionsa on.. varastaa kuu taivaalta!

Ilkimyksen ohjaamisesta vastasi kaksi nimeä; Pierre Coffin ja Chris Renaud. Coffin on nähtävästi tehnyt aika pitkälti lyhäreitä ja työstää nyt ohjaa nyt Renaudin kanssa Itse Ilkimys 2:sta. Coffinilta on tulossa myös elokuva nimeltä Minions, joka keskittyy ilmeisesti näihin Grun keltaisiin kätyreihin. Äkkiseltään voisi sanoa että näyttää raha maistuvan herra Coffinille. Renaud sen sijaan on tehnyt Ilkimyksen lisäksi viime vuonna ilmestyneen Loraxin ja näyttäisi hänkin olevan ääniroolissa tuossa Minions-elokuvassa. Itse tykkäsin tästä Ilkimys-leffasta niin paljon että nyt odotan kakkososaa jollain kauhunsekaisella kiinnostuksella; kakkososat kun ovat aina vähän kyseenalaisia, eikö?

Ilkimyksen huumori upposi ainakin meikäläiseen; herra Gru on pahis ja hänellä on pahiksen jutut. Kaikki normaalisti tuhmat ja ikävät jutut on käännetty sellaisiksi että niille voidaan nauraa, vaikka samaanaikaan lapsikatsojia ajatellen tajuaa kyllä että tämä, mille nyt nauretaan, on oikeasti väärin. Tai sellainen mielikuva minulle ainakin tuli. Niin tai näin, jutut vetosivat allekirjoittaneeseen!
Elokuva tuli siis lauantai-iltana telkkarista ja omaksi yllätyksekseni se oli tekstitetty versio. Olin odottanut dubattua, koska yleensähän animaatiot on suunnattu lapsikatsojille ja sen takia dubattukin eikä vain tekstitetty. Mutta tämä oli vain positiivinen yllätys! Itse olen vuosia katsonut kaikki animaatiot suomeksi dubattuina, mutta hiljalleen olen todellakin alkanut lämpiämään näille originaaleille. Vanhat klassikot, joita pienenä katsottiin, katson kyllä jatkossakin dubattuina! Niillä on jo nostalgia-arvoa niin rutkasti. Tämä oli kyllä originaalina aivan huippu ja tietyt replat soivat vieläkin päässä, vaikka katsomisesta on jo jokunen päivä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...