keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Pushing Daisies



PUSHING DAISIES on amerikkalainen tv-sarja vuodelta 2007 ja sen pääosissa nähdään Lee Pace, Anna Friel ja Chi McBride. Sarjaa tehtiin kaksi tuotantokautta ja se oli aikanaan ehdolla kolmeen Golden Globeen, muttei sitten voittanut kyseisiä pystejä.. Mutta on se ehdokkuuskin aina jotain!

Lee Pace näyttelee sarjassa Nediä, joka on ujo ja hyväluontoinen piirakantekijä. Hän ei kuitenkaan ole mikään aivan tavallinen mies, vaikka sitä ehkä haluaisikin olla.. Hänellä on yliluonnollinen kyky herättää kuolleita henkiin pelkällä kosketuksellaan. Toinen kosketus taas tappaa lopullisesti. Ja kuolleen herättämisen ehtona on se, ettei kuollutta pidetä hengissä minuuttia kauempaa.. Koska aina jonkun on kuoltava ja minuutin jälkeen joku muu menettää henkensä.
Ned selvittää rikoksia etsivä Emerson Codin (Chi McBride) kanssa ja joutuu vaikean ratkaisun eteen jouduttuaan selvittämään lapsuuden ensirakkautensa kuolemaa. Hän herättää Chuckin (Anna Friel) henkiin, mutta ei pystykään enää tappamaan tuota.. Joku muu kuolee, mutta Ned saa pitää rakastamansa naisen itsellään sillä ehdolla ettei koskaan enää koske häneen.

Sarja pyörii siis käytännössä Nedin ja Chuckin ympärillä, mutta jokaisessa osassa ratkotaan myös mietä ihmeellisimpiä murhatapauksia. Sarja on äärimmäisen sympaattinen enkä äkkiseltään nyt pysty sanomaan mitään toista hahmoa, joka olisi yhtä suloisen ujo kuin mitä Ned tässä sarjassa on. Joten jos tykkäätte Lee Pacestä ettekä tätä sarjaa ole katsonut, kannattaa katsoa!
Sarja on teknisesti ehkä hieman kankea ja alkuun tietokoneella tehdyt maisemat saattavat hypätä silmille, mutta jos nuo tietokonejutut ajattelee tyylikeinona, ne ostetaan kyllä melko nopeasti. Sitäpaitsi näyttelijät vetävät roolinsa niin hienosti ettei sarjan tuoksinnassa oikein ole aikaa keskittyä tietokonejuttuihin.

Jos jotain huonoa täytyy sanoa niin se että sarja lopetettiin todennäköisesti kesken. Toinen kausi loppuu kuin seinään ja viimeisen jakson viimeisessä minuutissa annetaan vastauksia melkein kaikkiin kysymyksiin. Tiedon yliannostus ei jätä kovin hyvää makua suuhun, joten annan suosittelut koko muulle sarjalle.. paitsi sille vikan jakson viimiselle minuutille. Selvästikin ilkeä tuottajasetä sanoi että rahat loppu ja niin loppui sarjakin. Se on ikävää, koska Pushing Daisies oli vallan viehättävä pikkutapaus.


ps. Tsekatkaa tää! Mun ja kaverin uus blogi: Reunalla!

4 kommenttia:

  1. Okei. Nyt mä oon valmis kattomaan tän.

    VastaaPoista
  2. Ja mie alotin justiinsa toisen kauden... kurja puoli näissä on että tietää milloin on loppu tulossa ja se tulee just ja aina liian nopeasti :( nyt jo ennalta ketuttaa että niin ja niin monta jaksoa jäljellä ja sitten pitää taas etsiä jotain uutta ajanvietehömpäksi niihin harvinaisiin lekotteluhetkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tämäpä juuri! :D Siitä hyvä että Netflix ja muut tommoset on olemassa että se toinen sarja saattaa löytyä aika nopeastikin.. Itse en oo ehtiny nyt tän jälkeen kattomaan mitään, mutta näyttäisi siltä että pian sitä aikaa taas alkaa löytyy ihan riittämiin.. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...