lauantai 27. huhtikuuta 2013

Oz the Great and Powerful


OZ THE GREAT AND POWERFUL on niitä tämän vuoden elokuvia, joiden trailerissa nähtiin tekstit "Spiderman-trilogian tekijöiltä" ja "Liisa Ihmemaassa tuottajalta". Tämä on myös niitä elokuvia, joiden traileri pyöri Hobitin edessä hieman turhan monta kertaa ja näistä syistä totesin sitten etten jaksa yksinkertaisesti maksaa tästä elokuvasta. Varsinkin tuo trailerin viittaus Liisaan sai istutettua minuun aika sellaisen käsityksen että elokuva tulee näyttämään, kuulostamaan ja maistumaan täysin Liisalta. Sitähän se trailerikin jo oli!
No sitten eräänä päivänä meillä tuli tylsää ja päätettiin lähteä leffaan. Kiitos Finnkinon iltapäivälippujen, juostiin sitten Oziin.. ja jouduin aika pitkälti syömään ennakkoluuloni.

Ozin pääosissa nähdään James Franco, joka voitti ehdottomasti paikkansa maininnan arvoisten näyttelijöiden joukossa roolillaan elokuvassa 127 tuntia. Elokuvan naiskauneutta edustavat Mila Kunis (oi Black Swan, katsonko sinut tänään?), Rachel Weisz ja Mischelle Williams. Francon lisäksi miesedustusta ei elokuvasta oikeastaan löydy. Ohjauksesta vastasi tosiaan Sami Raimi, joka oli vastuussa myös Spider Man-trilogiasta.
Elokuva kertoo siis Ozista, joka on perus taikuri jostain päin Jenkkilää. Erään kommelluksen myötä hän joutuu pakenemaan vihamiehiään kuumailmapalloon, joka taas ajatuuu pyörremyrskyn keskelle ja sitä kautta hän onkin yhtäkkiä pöllöhtänyt Oz-maailmaan. Ilmenee että hän on odotettu mahtava velho Oz ja saadakseen valtakunnan ja sen aarrekammiot, hänen on voitettava paha noita. Seikkailun elementit on koossa ja näin pääsemme matkaan!


Elokuva tosiaan yllätti minut positiivisesti jo alkuteksteillään, jotka olivat aivan tajuttoman upeat! Lisäksi tykkäsin alun mustavalkoisesta, vanhasta meiningistä ja vähän pelkäsin sitä muutosprosessia missä muututaan taas värilliseksi, mutta yllätyksekseni sekin toimi aika huomaamattomasti. 3D oli kyllä ihan hienoa mutta paikoin aika kökköä, mutta kökköisyys voi johtua myös omasta asenteestani sillä HFR vei rakkauteni 3D:tä kohtaan. Visuaalisuuden lisäksi hienoa elokuvassa oli kuitenkin myös ne tietyt juonikäänteet, joita ei vain missään muotoa osannut odottaa varsinkaan jos kirja ja maailma eivät ole entuudestaan tuttuja. Traileri ei kerro tästä elokuvasta taas kyllä juuri mistään muusta kuin visuaalisuudesta!
Lisäksi elokuvan loppuratkaisu (jota en lähde nyt avaamaan koska haluan että näette sen itse) oli jotain aivan upeaa ja olin äärimmäisen iloinen siitä ratkaisusta! Sen vaan sanon että jos johonkin muuhun ratkaisuun oltaisiin päädytty, olisi elokuva jäänyt paljon huonommaksi tekeleeksi.

Joten kyllä. suosittelut sadepäivien iloksi lähtee täältä suunnalta! Lisäksi kivan keväiset kirkkaat värit, joten kyllä.. Elokuviin siitä! Hieman hömpähkö elokuva ehkä, mutta siinä mielessä parasta laatua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...