keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Alan Rickman kuukauden henkilönä

Tämä kuukausi vetelee jo ihan viimeisiään enkä ole edes kaikessa kiireydessä tajunnut että kuukauden henkilö pitäisi valita ja siitä pitäisi kirjoittaa! Ja hyvät lukijat, helmikuu oli törkeän vaikea kuukausi! Taisin selata melkein kaikki mieleen tulevat tyypit läpi ennen kuin kaverini sitten auttoi minua ja sanoi että ALAN RICKMAN on juuri se etsimäni henkilö.

Alan Rickman on tosiaan melkein kaikille ehkä tunnetuin roolistaan Harry Potter-saagan Severus Kalkaroksena. Hänhän kieltämättä teki aivan loistavan roolisuorituksen tuona kaikkien vihaamana (tai no.. rakastamana) liemien opettajana. Minä kuitenkin tutustuin Rickmaniin ensimmäisen kerran joskus vuonna kivi ja kirves kun ensimmäisen kerran näin elokuvan Robin Hood - Varkaiden ruhtinas. Tuo elokuva on säilynyt yhtenä suosikeistani siitä päivästä lähtien ja kyllä, parempaa Nottinghamin sheriffiä en ole kuunaan tavannut kuin tämä Rickmanin suoritus! Se sheriffi ei suinkaan ole ilkeä, niinkuin kaikkialla aina lukee, vaan se on suorastaan julma ja raaka ja äärimmäisen sadistinen! Ja Rickman.. Oi Rickman niin sadistisessa roolissa! Voiko parempaa ollakaan?

Rickmanhan syntyi Lontoossa 21. helmikuuta 1946, joten herralla tuli viikko takaperin täyteen 66 vuotta! Syvimmät onnitteluni siihen suuntaan. Hän on perheensä lapsista toisiksi vanhin ja hänellä on isoveli, pikkuveli ja pikkusisko. Hänen äitinsä kasvatti neljä lastaan melkein yksinään, koska Rickmanin isä kuoli pojan ollessa 8 vuotias. Äiti kyllä meni uusiin naimisiin, mutta se liitto ei kestänyt kuin muutaman vuoden. rickman on kommentoinut tätä tapausta sanomalla että äidillä oli vain ja ainoastaan yksi rakkaus.
Ennen näyttelijäksi rupeamistaan, Rickman opiskeli graafikseksi suunnittelijaksi ja perustikin muutamien ystäviensä kanssa suhteellisen menestyvän yrityksen, Graphitin. Rickman kuitenkin jätti yrityksen melko pian, koska halusi ammattilaisnäyttelijäksi.

Rickman on tehnyt varmaan miljoona elokuvaa uransa aikana ja tullut kuuluisaksi etenkin pahisrooleistaan. Kuten tuossa äsken mainitsinkin, oma suosikkini on Notthinghamin sheriffi! Tähän loppuun nyt pätkä kyseisestä elokuvasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...