perjantai 17. helmikuuta 2012

War Horse!

Kävin tuossa muutama päivä takaperin, itseasiassa ystävänpäivänä, katsomassa Steven Spielbergin uusimman, SOTAHEVONEN-nimisen elokuvan ennakkoon! Ja kyseinen pätkähän on ehdottomasti näkemisen arvoinen suoritus!

Elokuva perustuu Michael Morpurgon saman nimiseen romaaniin ja se kertoo Albert-nimisestä pojasta ja tämän hevosesta, Joeysta. Ja koska oscarit jaetaan viikon päästä, muistuttaisin että tämä kyseinen pätkä on ehdolla parhaaksi elokuvaksi, mutta lisäksi ehdokkuuksia ropisi musiikista, äänitehosteista, äänityksestä, lavastuksesta ja kuvauksesta! Ja toivon sydämestäni että tämä elokuva repii palkintojakin, koska sen verran mahtava tarina oli kyseessä!

Elokuva alkaa kun Albertin isä ostaa torilta hevosen maksaen siitä ylihinnan. Kaikki ovat sitä mieltä ettei tälläinen hevonen sovellu maatilatöihin, mutta Albert todistaa väittämän vääräksi opettamalla Joeyksi ristityn nuoren orin kyntämään. Joeysta kasvaakin todella villi, mutta uskollinen ja luja hevonen. Kaikki kuitenkin muuttuu ensimmäisen maailmansodan syttyessä ja levitessä Britanniaan. Albertin isä joutuu myymään Joeyn armeijalle, mutta ystävällinen sotaherra lupaa palauttaa hevosen takaisin Albertille, mikäli se vain on mahdollista.

Huom. Kuvan jälkeen seuraa spoilereita!
Lopussa vielä traileri, mikäli haluat katsoa!



Elokuvan ehdottomasti hienoin kohtaus on se, kun Joey pakenee leiristä ja joutuu traagisesti ei-kenenkään-maalle sotajoukkojen väliin. Hevosparka jää kiinni piikkilankoihin eikä pääse etenemään. Tämä kuitenkin yhdistää Britit ja heitä vastassa olevat saksalaiser (?). Kummankin joukoista tulee yksi edustaja auttamaan hevosta ja yhteisvoimin he saavat tuon irti piikkilangoista. Aivan uskomaton kuvaus siitä kuinka ihmiset ovat kuitenkin samanlaisia, anteeksiantavia ja lempeitä huolimatta siitä kummalla puolen sotaa he ovat! Joey yhdisti heidät hetkeksi ja pian tapahtuman jälkeen sota loppui. Sitä ei elokuvassa selvitetä kuinka paljon Joeylla oli tekemistä tämän sodan loppumisen kanssa, mutta jokainen tulkitsee sitten itsekseen!
Elokuva on mahtavia kohtauksia täynnä ja mikäli katsoja on yhtään astetta herkempi ihminen, kannattaa varata nenäliinoja mukaan! Minä luulin että minä olen kova parkumaan leffassa mutta ystäväni vollotti sitäkin enemmän! Mutta saatiin osamme kumpikin! Ja mikäs sen parempaa kuin vollottaminen elokuvaa katsoessa?

Loppuun annan vielä täydelliset suositukset, ensi-illanhan elokuva saa Suomessa ensi viikonloppuna! Joten hilpaskaapas kaikki katsastamaan tämä valtavan loistava pätkä, sillä ensi viikon sunnuntaina jaetaan roppakaupalla oscareita tälle elokuvalle, sanokaa minun sanoneen! Tässä vielä traileri;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...