keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Zorron naamio

Lapsuuden sankarit, jotka ovat pitäneet paikkansa vielä tähän päivään saakka? Robin Hood, Peter Pan.. ja Zorro! Kun olin vielä kirppukokoa, katsoin joka lauantai (muistaakseni oli lauantai) sellaista sarjaa kuin The New World Zorro ja se oli ensikosketukseni tuohon hurmaavaan köyhien puolesta puhujaan! Maksain melkein mitä vaan että saisin kyseisestä tv-sarjasta dvd-boxin. Tulisi meinaan niin tarpeeseen! Rakastin sitä sarjaa.


ZORRON NAAMIO on nimensä mukaisesti samaiseen sankariin perustuva elokuva vuodelta 1998. Pääosissa nähdään kolme aivan mieletöntä näyttelijää; tietenkin Antonio Banderas Zorrona itsenään, monen ihmisen mielestä se ainoa oikea Zorro. Elenaa näyttelemässä nähdään ihana Catherine Zeta-Jones, joka vei sydämeni jo ensiesiintymisellään elokuvassa. Sekä edellisen sukupolven Zorrona edustamassa on itse Anthony Hopkins! Kyllähän tämä trio on aika monille se ainoa oikea ja niihin voisin minäkin lukeutua. En edes muista tuosta New World Zorrosta ketkä siinä oli pääosissa, mutta tämän trion muistaisin unissanikin!

Tarina alkaa päivästä kun Don Diego De La Vega käy viimeisen taistonsa Zorron maskissa. Kaksi pientä poikaa seuraa tuota taistoa mitä suurimmalla fanin sydämellä ja Zorro antaakin heille lahjaksi kaulariipuksen. Erinäisten onnettomuuksien myötä siirrytään ajassa eteenpäin ja samat pahamaineiset Murrietan veljekset tekevät konnuuksia, jotka päättyvät toisen veljeksen kuolemaan. Tässä vaiheessa Diego ottaa Alejandron koulutettavakseen ja, suoraan sanottuna, hyvin kettumaisella tavalla koulii tuosta hyvin varteenotettavan seuraajan itselleen.

Kyseinen elokuva sai jatko-osan, Zorron legendan, vuonna 2005 ja edelleen Zeta-Jones ja Banderas vetävät loistoroolit. Elokuva on kerrankin mielestäni onnistunut jatko-osa (vaikka olen viimeisimmät merkinnät vain manannut jatko-osia..). Minulla oli joskus kumpikin elokuva dvd:llä, mutta ilmeisesti olen lainannut tämän kakkososan jollekin.. Enkä muista kenelle ja se joku on unohtanut sitten palauttaa sen! Ikävää tämä, koska muuten olisin voinut vilkaista molemmat putkeen. Mutta täytyy legenda jostakin etsiä uudelleen joskus, koska nämä elokuvat ovat näkemisen arvoisia! Eivät ehkä kriitikkojen ylistämiä, mutta meikäläiseen uppoaa! Zorro lives forever!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...