keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Meryl Streep on Rautarouva

Ensinäkin sanon tähän alkuun että Spielberg-maratonini ottaa nyt vähän iskua koska, uskokaa tai älkää, noita herran tekeleitä on ihan sairaan vaikea haalia käsiinsä! Joten joudun pistämään sen nyt hetkellisesti jäihin. Toivottavasti viimeistään kesällä pääsisin kunnolla sen maratonin kimppuun. Mutta niin kiinnostava maratoni on kyseessä että tasan tämän pidän jossain vaiheessa!

Mutta kivempiin asioihin! Kävin tänään elokuvissa katsomasssa Meryl Streepin tähdittämän Rautarouvan ja voi että olikin katsomisen arvoinen pätkä! Koska kukaan ei spoilereiden pelossa uskalla tätä tekstiäe eteenpäin lukea niin sanon nyt saman tien; Menkää katsomaan tämä elokuva! Se ei ole pyyntö, se on suoranainen käsky! Koska tämä elokuva oli.. sanalla sanottuna mieletön!
Etenkin teille naiset! Menkää katsomaan koska tässä on akkapoweria parhaimmillaan!

Meryl Streep näyttelee elokuvassa Brittein pitkäaikaista pääministeriä, Margaret Thatcheria. Naista, joka nousi kauppiaan tyttärestä valtakunnan johtoon aikana, jolloin naisen paikka oli kotona lapsien kanssa. Elokuva kertoo vanhan, dementoituneen naisen elämästä ja antaa vaikuttavan kuvauksen siitä, miten valta ja sen tuoma vastuus vaikuttaa elämään monella eri tavalla. Thatcher muistetaan yhtenä Britannian vihatuimmista ja rakastetuimmista johtajista. Elokuva perustuu tositapahtumiin, kuten arvata saattaa.

Meryl Streep on niin uskottava roolissaan, ettei sitä edes uskoisi että hahmon takana on näyttelijä. Streep on todellinen kameleontti ja tässä hän on mielestäni vienyt näyttelemisensä aivan uudelle tasolle. En ole koskaan nähnyt mitään videopätkää, missä oikea Thatcher puhuu, mutta se mitä olen kuullut ja lukenut.. On Streep tosiaan tehnyt töitä roolinsa eteen. Thatcher on vaikuttava hahmo ja Streep tekee siitä kahta vaikuttavamman valkokankaalla.
Nyt tuntuu olevan jonkinlainen buumi liikenteessä että nuoremmat näyttelijät näyttelevät paitsi omanikäistään, myös vanhempaa. Kuten Leonardo DiCaprio elokuvassa J.Edgar. Tässäkin elokuvassa Streep esittää vanhusta, mutta mielestäni kaikin puolin paljon uskottavammin kuin DiCaprio J.Edgarissa, vaikka siitäkin elokuvasta valtavasti pidin. Lisäksi täytyy sanoa että maskeeraus on tässä elokuvassa miljoona kertaa parempaa kuin Edgarissa. Ei ihme että elokuva on oscar-ehdokkaana paitsi naispääosasta (jonka Streep voittaa, sanokaa minun sanoneen) myös maskeerauksesta.

Yksi asia minkä haluan nostaa esiin Suomen päädyn jutuista niin tekstitykset! Ne olivat nimittäin todella suuri pettymys! Elokuva tulee Suomen ensi-iltaan joskus miljoona vuotta oikean ensi-illan jälkeen ja sitten tekstitykset on hyvin ala-arvoisia! Ensinäkin sanoista puuttui viimeisiä kirjaimia, jotkut lauseet olivat epämääräisiä.. ja mikä pahinta, muutamissa kohdissa suomennos oli kirjaimellisesti päin helvettiä! En nyt tarkkaan muista mitä sanottiin ja missä, mutta muistan kuinka näreissäni olin. Teatterissa oli kuitenkin suurimmalti osin vanhemman ikäluokan ihmisiä, jotka eivät välttämättä ymmärrä englantia! Ja sitten suomennokset on päin mäntyä.. Tämä ei hyvä! Kääntäjille voisi laittaa nyt hieman noottia asiasta!

Mutta muuten elokuvasta ei ole mitään pahaa sanottavaa. Toisaalta ihmettelen miksei tämä elokuva löytynyt parhaan elokuvan ehdokkuuksista..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...