maanantai 30. tammikuuta 2012

Vallan kääntöpuoli

Ah, poliittinen elokuva ei-politiikasta-kiinnostuneelle! Jotenkin elokuvan nimi sai minut jo kiinnostumaan elokuvasta ja tietenkin, pakkohan se on myöntää, myös Ryan Goslingilla oli osansa asiaan. Mutta olisi ehkä pitänyt selvittää elokuvan juonta hieman enemmän ennen teatteriin astelemista, koska noh.. Jos ei politiikka kiinnosta niin tuskin kiinnostaa siitä tehty elokuvakaan.

(Huom. Teksti sisältää spoilereita!)

Vallan kääntöpuoli tai alkuperäisittäin The Ides of March kertoo Stephen Meyersistä (Ryan Gosling), joka on kuvernööri Mike Morrisin (George Clooney) presindentin vaali-kampanjan arvostettu lehdistösihteeri. Elokuvassa käydään taistoa Ohion esivaalien äänistä ja kovat paineet kohdistuvat itse kuhunkin. Virheisiin ei ole varaa missään muotoa, mutta silti Stephen löytää itsensä keskeltä skandaalia, joka on vaaraksi koko kampanjalle.

Stephen on omistanut elämänsä tälle kampanjalle, koska uskoo syvästi Morrisin voittoon. Vapaa-aikaa ei juuri ole, mutta siltikin Stephenille ehtii kehittyä suhde kampanjan harjoittelijaan, Mollyyn. Mutta tämä suhde kariutuu kuitenkin kun Stephenille selviää Mollyn odottavan lasta kuvernööri Morrisille itselleen. Stephen saa tämän skandaalin kuitenkin estettyä, lähettää Mollyn tekemään abortin ja käskee tuon palata kotiin. Tuon harjoittelu tässä kampanjassa on ohi. Kukaan ei saa tietää Mollyn ja kuvernöörin suhteesta.
Mutta Stephen itsekin on tehnyt virheen käymällä kahvilla kilpailevan kampanjan edustajan kanssa. Häntä pyydettiin vaihtamaan puolta, mutta hän ei tehnyt sitä ja uskollisesti kertoi tästä pikkupomolleen. Tieto tästä keskustelusta kuitenkin päätyi lehdistön edustajan tietoisuuteen ja Stephen päätyi kiristyksen kohteeksi. Tämän skandaalin myötä Stephen saa potkut työstään ja jää tyhjän päälle. Tähän kun vielä liitetään se että Molly joko tappaa itsensä tai kuolee vahingossa lääkkeiden yliannostukseen, Stephenin maailma alkaa murtua.

Ryan Gosling on tehnyt minuun hyvin syvän vaikutuksen tässä kahden elokuvan aikana (toinen on siis Drive viime vuodelta). Siinä on taas yksi elokuvamaailman ihminen, josta voisin pitää maratonin jonain kauniina päivänä. Vaikka olen nähnyt vain muutaman elokuvan häneltä, minulla on jo nyt sellainen tunne että tämä mies onnistuu pelastamaan huonoimmankin elokuvan pelkällä roolisuorituksellaan. Valehtelematta tippaakaan, olin parahtamassa itkuun kun tämän elokuvan aikana Stephen oli kyyneleet silmissä. Vaikkei itse elokuva kyennyt minua saamaan vollottamaan, pelkästään Goslingin roolisuoritus oli saada sen reaktion aikaan. Kello on nyt kahdeksan aamulla enkä osaa selittää tähän aikaan aamusta täysin mitä haen takaa, mutta fakta on se että Gosling on noussut suosikkinäyttelijöideni kärkisijoille. Ei ehkä ihan kärkeen, mutta aika lähelle.

George Clooneystä taas on sanottava sen verran että se mies jäi täysin Goslingin varjoon. Clooneyhän siis tosiaan paitsi näytteli elokuvassa, myös ohjasi sen. Enkä tiedä oliko tämä compo nyt kovinkaan hyvä. Ei ainakaan tehnyt minuun sen suurempaa vaikutusta.
Clooneyhän nähdään myös elokuvassa The Descendants, joka haali itselleen viisi oscar-ehdokkuutta. Mukaan lukien miespääosa-ehdokkuuden Clooneylle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...