perjantai 20. tammikuuta 2012

My Week With Marilyn

Tämä elokuva herätti minut tajuamaan etten ole ainakaan tietoisesti nähnyt yhtään Marilyn Monroen elokuvaa ja johan nyt kuuluisi yleissivistykseen olla nähnyt niitä edes pari! Täytyy siis jossain välissä pitää myös Marilyn-maratoni, joskin se on vasta sitten joskus kun saan Heat Ledgerin, Rockyn ja lupaamani Steven Spielbergit hoidettua.
Voitte siis odottaa sitä pari vuosikymmentä..

Tämä Simon Curtisin ohjaaman elokuvan päähenkilönä on Eddie Redmaynen esittämä Colin Clark, nuori mies joka tekee kaikkensa päästäkseen mukaan elokuvien ihmeellseen maailmaan. Istuttuaan päiväkausia Laurence Olivierin toimistossa kärkkymässä töitä, tuo viimein pääsee kolmanneksi apulaisohjaajaksi elokuvaan nimeltä Prinssi ja Revyytyttö. Elokuvan kaunista naispääosaa tulee näyttelemään itse Marilyn Monroe, jota taas näyttelee Michelle Williams.

Elokuva perustuu tositapahtumiin ja Colin Clarkin kirjoittamiin kirjoihin The Prince, The Showgirl and Me ja My Week with Marilyn. Elokuva on ohjaajansa ensimmäinen pitkä elokuva ja mielestäni hyvin onnistunut sellainen.

Elokuvan sivuosissa nähdään Emma Watson näyttelemässä puvustuspuolella hääräilevää Lucya. Itse en ihastunut Watsonin hahmoon, koska tuo oli aivan liikaa Hermione Granger. Yhäkin ja syytän siitä suurimmalti osin Lucyn hiuksia, jotka muistuttiat mielestäni turhan paljon Hermionen kuontaloa. Muutenkin hahmon luonne sivusi mielstäni aika paljon Hermionea, joten aina kun Lucy astui kuvaan.. Ajattelin automaattisesti Hermionea. En voinut sille mitään, joten täytyy sanoa että Emma Watson ei toiminut elokuvassa.

Kuten arvata saattaa Marilynille ja Colinille syttyy viikon kestävä suhde, joka ainakin puolin tai toisin perustuu rakkauteen. Marilyn on kuitenkin naimisissa oleva nainen ja ilmeisesti selviää että tuo odottaa lastakin. Näin ollen kuvausten päätyttyä Marilyn ei voi jäädä Colinin luo vaan tuo lähtee takaisin kotiin miehensä ja lastensa luo.

Elokuva jätti hyvän mielen ja oli minusta toimiva alusta loppuun. Se oli täynnä unelmien täyttymistä, kasvamista, rakkautta.. Ja no. Se jätti hyvän mielen. Toivottavasti nähdään tämä elokuva ja sen puolesta uurastaneet kuukauden päästä oscar-gaalassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...