lauantai 21. tammikuuta 2012

Oikean elämän taistelija

Tästä olisi pitänyt kirjoittaa jo pari viikkoa takaperin, mutta ollaan nyt sitten pari viikkoa jäljessä.

BOB ANDERSON, mies miekkojen takaa, on kuollut 1.1.2012 korkeassa 89 vuoden iässä. Mies on varmasti monelle tuttu, kunhan vain keksii kuka hän on. Oletko nähnyt Star Warseja? No tämä mies oli niiden miekkailujen takana. Hän myös esitti itse Darth Vaderia Imperiumin vastaiskussa ja Jedin paluussa olevissa taistelukohtauksissa, koska itse Vader-näyttelijä David Prowse ei oppinut liikkeitä tarpeeksi hyvin.

Entäs oletko koskaan kuullut nimiä Errol Flynn ja Antonio Banderas? Olet varmaan, joten voinen kertoa että Anderson oli myös heidän miekkailun opettajansa. Joten voisi siis sanoa että kuka oli Zorron oikea opettaja? Uusinpien tietojen mukaan ei ainakaan Don Diego De La Vega, kuten elokuvissa väitetään.. Tosin veikkaan että Anderson opetti myös Anthony Hopkinsia, olihan tuokin Zorro omalla ajallaan.
No sanookos sellainen häiskä kuin James Bond mitään? Hienoa! Anderson työskenteli myös elokuvien Salainen agentti 007 Istanbulissa ja Kuolema saa odottaa parissa.

Minulle itselleni Anderson tuli enemmän tutuksi, yllättäen, Taru Sormusten Herrasta-trilogian aikoihin. Extended-versioiden extroissa näytetään kuinka Anderson koulutti näyttelijöitä ja täytyy sanoa että aivan valloittava vanha mies! Jälleen kerran suosittelen kaikkia katsastamaan niitä extroja.
Ja Anderson ehti vaikuttaa paljolti myös tulevissa Hobiteissa, mutta ei ehtinyt viedä sitä työtä päätökseen. Kuvauksethan ovat vielä meneillään. Mutta mies on vaikuttanut sielläkin ja näin ollen voimme olla varmoja että laatu säilyy!

Rest in peace, Bob Anderson.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...