tiistai 3. tammikuuta 2012

Mestarietsivät asialla

Ihan ensimmäisenä haluan toivottaa kaikille oikein loistavaa elokuvavuotta 2012! Toivottavasti selvisitte vuoden vaihteesta edes jotenkin elävien kirjoissa pysyen. Itse vietin uuden vuoden Michael Monroen tuplakeikoilla ja tämän jälkeen jatkoin Tallinnan risteilylle. Keikkafiiliksiä voitte luultavasti lukea lähipäivinä Lakikirjastani.

Mutta nyt asiaan! En ehtinyt viime viikolla kirjoittamaan kahdesta vuoden viimeisestä elokuvasta, joten teen sen nyt. Eli viimeisimmät elokuvat olivat Basil Hiiri - Mestarietsivä sekä leffateatteripuolella Sherlock Holmes - A Game of Shadows. Aika etsiväpainoitteista meininkiä, sanoisinko. Aloitetaan ensin tästä ei-niin-suurta-nostalgia-buumia-aiheuttaneesta Disney-klassikosta nro. 26.
Basil Hiiri - Mestarietsivä on Disneyn vuonna 1986 valmistunut elokuva, jonka minä näin kokonaisuudessaan vasta nyt kun ostin sen Citymarketista hintaan 9,99. Elokuva ei siis antanut minulle minkäänlaista nostalgiabuumia, kuten niin moni Disneyn leffa yleensä. Ja mikä harvinaista, totesin että tämä elokuva pitäisi varmaan katsoa alkuperäiskielellä suomiduppien sijaan. Tämä on harvinaista, koska katson lähes poikkeuksetta aina piirretyt suomeksi. Mutta tosiaan en pitänyt duppauksesta, en niin yhtään! Se tytön ääni oli niin älyttömän rasittava että toivoin koko ajan että se pitäisi päänsä kiinni. Elokuvan ainoa biisikään ei tehnyt minuun minkäänlaista vaikutusta, vaikka kertsi "Oi Ratigan, oooooi Ratigan!" onkin aika hyvä jäämään päähän. Mutta siis ei, ei toiminut suomeksi. Täytyy joku päivä rikkoa perinteitä ja katsoa tämä englanniksi. Luulen tai ainakin toivon koko sydämestäni että elokuva toimii siten paljon paremmin tai muuten pidän tätä puhtaana floppina.



Ja sitten Sherlock Holmesiin, joka pyörii paraikaa elokuvissa. Elokuva on jakanut mielipiteitä suuntaan ja toiseen ja minusta elokuva oli oikeastaan aika keskiverto. Ensimmäinen osa oli aivan loistava, sen muistan vaikken elokuvaa olekaan pitkään aikaan katsonut. Täytyy katsoa nyt joku päivä.
Elokuva on täynnä yllätyksiä sellaiselle, joka ei ole lukenut spoilereita eikä lukenut kirjojakaan (en tiedä kuinka paljon nämä elokuvat edes ovat kytköksissä kirjoihin). Itse kuulun tähän kastiin ja ainakin kolme kertaa elokuvan aikana olin että "mitä hemmettiä just tapahtui!" Mikäli nyt haluat vältyyä spoilereilta vastaisuudessakin niin älä lue seuraavan kuvan jälkeen olevaa tekstiä ennen kuin sitä seuraavan trailerin jälkeen, jolloin seuraa uuden vuoden lupaus!


Kolme itseäni yllättävää tekijää kyseisestä elokuvasta; Ensinäkin neiti Adlerin kuolema tai "kuolema" elokuvan alussa. Nyt tarkemmin ajateltuna en jotenkin jaksa uskoa että neitonen olisi nyt ihan henkensä heittänyt narikkaan, koska jatko-osahan on tuloillaan joskus vuonna 2014 ellen väärin muista. Sitäpaitsi elokuvassa ei tarkalleen näytetty neidin ruumista eikä oikeastaan kuolemaakaan juuri myrkytystä kummemmin. Joten vetoja pystyyn, palaako neiti Adler kolmosessa?
Toinen ja kolmas yllätys koskeekin sitten herra Holmesia ja oikeastaan kumpaakaan yllätystä en uskonut hetkeäkään todeksi. Ensinäkin junan tavaravaunussa Holmes kuoli, mutta Watson saa hänet virkoamaan jollakin adrenaliinipiikillä. Tämä oli sinänsä siisti kohtaus, enkä motkota yhtään. Hienoa, mutta ei herra nyt voi kuolla noin vain! Päähenkilö sentäs.
Kolmannekseen Holmes päätti vetää Moriartyn mukanaan parvekkeelta alas elokuvan lopussa ja vaikka tämä yllätys olikin, ei se juuri uskottava ollut. Koko "kuolema" oli niin laimea loppupeleissä että jotenkin olisin olettanut Holmesin lähtevän enempi rytinällä. Toki haudat ja kaikki saatiin aikaiseksi, mutta eipäs herra kuollutkaan! Mutta se miten Holmes teki comebackin, se oli aivan sairaan hienoa! Sitä en kerro teille vaikka spoilereita lukisittekin. Nännäskäkkää!
Mutta kaikin puolin oikein katsottava tapaus.

UUDEN VUODEN LUPAUS 2012
Ilmeisesti useampikin on luvannut näin mutta niin teen minäkin, koska päätin sen jo aikaa sitten! Katson koko leffahyllyni sisällön ennen kuin ostan yhtään uutta elokuvaa kokoelmiini!
Ja lisäksi menin lupaamaan etten osta karkkia ainakaan tammikuun aikana.

4 kommenttia:

  1. Tuun sit ens viikol feilaa sun karkkilakon :D

    VastaaPoista
  2. Et sä saa mua ostamaa karkkia. xD Saat ite ostaa jos haluut! Syön sit sun karkit.ö

    VastaaPoista
  3. xDD Kiva porsaanreikä, mut okei.

    VastaaPoista
  4. No pitää olla porsaanreikä! Eihän noi karkkilakot koskaa pelaa.. xD

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...