maanantai 16. tammikuuta 2012

Leijonakuningas 3D!

On kulunut n. 18 vuotta siitä Disneyn 32 klassikkoelokuva ilmestyi ja nyt ensi perjantaina, 20.1, Leijonakuningas nähdään jälleen kerran valkokankaalla. Nyt 3D-versiona. Vaikken suuremmin 3D:n ystävä olekaan, olen kuitenkin iloinen että saan mahdollisuuden nähdä tämän spektaakkelin valkokankaalla. Leijonakuninkaan kunniaksi katsoin eilen vhs:ltä sekä ensimmäisen, että toisen osan.
Leijonakuningas sai ensi-iltansa vuonna 1994 ja samana vuonna myös suomalaiset pääsivät nauttimaan sen taiasta sopivasti ennen joulua. Mielenkiintoinen fakta elokuvasta on se, että se on Disneyn ensimmäinen klassikko, jossa ei ollut edes mainintaa ihmisistä.
Elokuva alkaa pienen Simban syntymäpäiväjuhlista ja siitä lähtee käyntiin aivan mieletön tarina, jonka varmasti jokainen muistaa lapsuudestaan.
Tarinassa on myös yksi elokuvahistorian surullisimmista kuolemista, kun Simban isä Mufasa kuolee pelastaessaan poikansa villiintyneiltä gnuita. Scar uskottelee Simballe että kuolema oli pojan itsensä syytä ja lähettää tuon maapakoon, mutta tosiasiassa kuoleman takana oli Scar itse. Simban perään Scar lähettää vielä kolme hullua hyenaa varmistamaan tuon kuoleman ja näin myös sen että Scar itse pitäisi veljensä kuoleman myötä saamansa kuninkaan tittelin.
Disneylle tyypillisesti, tämäkin elokuva pitää sisällään loistokkaita biisejä ja tottakai tähän pitäisi nostaa esiin Elton Johnin Can you feel the love tonight, mutta sen sijaan haluan nyt linkittää tähän Scarin biisin.


Innolla odotan sitä hetkeä kun saan kuulla nämä biisit leffateatterin äänentoistolla!

Neljä vuotta myöhemmin ilmestyi tälle klassikolle jatko-osa, Jylhäkallion ylpeys, joka kertoo Kiarasta, Simban tyttärestä sekä Kovusta, joka ei ollut Scarin poika mutta tuon valitsema perijänsä.
Mielestäni tämä jatko-osa on yksi harvoista toimivista kakkososista, joita Disney on tehnyt. Yleisesti ottaen nämä eivät toimi, mutta tämä on ollut suosikeissani jo siitä saakka kun sen pienenä näin.
Toki sitä pienenä mietti, miksi ihmeessä Ziraa ja tuon laumaa ei näy ensimmäisessä osassa ollenkaan mutta silti nuo karkoitettiin Scarin kuoleman myötä. Tietysti se häiritsee hieman vieläkin, muttei niin paljoa ettäkö se tahraisi elokuvan toimivuutta. Karkoitus kuitenkin tehdään selväksi elokuvan aikana ja Kovun, Nukan ja Vitanin historioitakin selvitetään mielestäni aivan kiitettävästi.
Koska äsken laitettiin Scarin biisiä loppuun, laitettakoon tähän nyt sitten Ziran, kakkososan pahiksen, biisi! Joka on mielestäni vähintäänkin Scarin biisin tasoinen!

2 kommenttia:

  1. kakkonen on muuten tosi hyvä ja kiva, mutta se KIARAN kersa ääni on niin helvetin rasittava :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ees oo ärsyttävimmäst päästä :DD Vertaa esim. Basil Hiiren sitä kauheeta tyttöö. Jumalauta se ääni..

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...