sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Kaksin karkuteillä aidan tuollapuolen, villinä ja vapaana

Tämä viikonloppu oli yhtä hulinaa leffojen saralla ja saatte laskelmieni mukaan ainakin kuusi merkintää tässä tänään ja huomenna ja eeehkä venyy tiistaihinkin. Katsoimme siis kaverin kanssa 10 elokuvaa, joista kaksi leffassa. Parista niistä revitään maratoni, joten huomenna täytyy katsoa vielä nelisen kipaletta sitä yhtä merkintää varten.. Mutta tässä nyt kolme animaatiota tältä viikonlopulta!

YLI AIDAN (2006)

Dreamworksin mielestäni hieman tuntemattomampi pätkä, joka kertoo yksinäisestä sankaripesukarhusta, RJ:stä, joka joutuu pahaan pulaan onnistuttuaan tuhoamaan Vincent-karhun ruokavarastot. Vincent pakottaa tuon hankkimaan uudet ruuat viikossa ja niinpä RJ päätyy Verne-kilpikonnan ja tuon kaikenkarvaisten ystävien luo. Verne porukoineen asuu aidan toisella puolella, lähiön tuntumassa ja RJ saa nuo "avukseen" ruuan hankintaan.. paitsi ettei kerro noille oikeaa syytä.
Ihan kelpo pätkä katsottavaksi! Paras hahmo on ehdottomasti aivan liian ylienerginen Hammy, mutta kaikki hahmot ovat mainioita persoonia. Täytyy vielä sanoa että elokuva perustuu Michael Fryn ja T. Lewisin sarjakuvaan Aidan takaa.

KAKSIN KARKUTEILLÄ (2010)

Ja taas kerran tuli katsottua Disneyn tuorein prinsessasatu, joka kertoo Tähkäpäästä. Tarina kertoo taikakukkasesta, jolla on valta pitää laulaja nuorena ja terveenä. Tämä kukkanen pelastaa maan kuningattaren hengen ja tuo synnyttää tyttären, Tähkäpään. Vanha nainen nimeltä Gothel kidnappaa vauvan ja kasvattaa tuon omanaan.. pysyen tämän tukan ansiosta nuorena ja terveenä. Mutta kun 18 vuotta on kulunut, Tähkäpään syntymäpäivänä asiat menevät vinoon ja tuo törmää humurivarkaaseen, Flynn Rideriin, ja pakottaa tuon viemään hänet katsomaan loistavia valoja. Tästä alkaa jännittävä.. tai kuten fraasi kuuluu, "hiuksia nostattava" seikkailu.
Ps. Tämän elokuvan ensimmäinen lopputekstibiisi, Something That I Want on mielestäni paras ja tarttuvin loppubiisi ehkä ikinä! Ainakin animaatiopuolella.

SPIRIT - VILLI JA VAPAA (2002)

Tämän elokuvan kannessa lukee mainosteksti, joka sanoo näin: "Elokuvastudiolta, jonka edellinen menestyselokuva oli Shrek." Mielestäni, vaikka Shrek kuinka olikin menestyselokuva, ei tätä elokuvaa voi mainostaa Shrekillä. Shrek on aivan eri tyylinen elokuva kuin tämä enkä usko että Shrekin fanit välttämättä innostuisivat tästä, jos ostavat elokuvan vain koska sen kannessa lukee Shrek. Vaikka toki elokuva on sen verran vaikuttava että kaikkien tähän pitäisi rakastua.
Elokuva kertoo Spiritistä, joka on mustangi vanhassa lännessä. Hänellä on lauma ja hän syntyi sen johtajaksi, aivan kuten isänsäkin. Lauman myötä tuli myös vastuu ja ori tekeekin kaikkensa suojellakseen sitä. Mutta eräänä yönä kaukana taivaanrannassa näkyy outo valopiste, joka herättää Spiritin uteliaisuuden ja hänen on selvitettävä mikä se on.
Ja sitten tuli ihminen ja taistelu vapaudesta saattoi alkaa. Tämä on tarina etenkin vapaudenkaipuusta ja unelman eteen taistelemisesta. Haluan eniten nostaa esiin elokuvassa kuultavat biisit, joiden alkuperäinen esittäjä on Bryan Adams ja suomeksi ne esittää Riki Sorsa. Biisit ovat aivan mielettömiä ja siksi nyt linkitänkin tähän loppuun yhden elokuvan ehdottomasti parhaimmista biiseistä.. Vaikka kaikkihan ne aivan mahtavia ovat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...